Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Gerçeklik Gözlüğüyle Oyun Deneyimi Nasıl Olurdu?

Sanal Gerçeklik Gözlüğüyle Oyun Deneyimi Nasıl Olurdu?

Yönetmen Ian Pons Jewell tarafından Oculus Quest 2 VR seti için hazırlanan reklam sanal gerçeklik deneyimini hissettiriyor.

VR ile oyun deneyimi her ne kadar pazarın şu anda yüzde 8’lik bir dilimini oluştursa da bu payın 2027’ye kadar katlanarak 92 milyar dolar seviyelerine çıkması ve sanal gerçekliğin oyun pazarının yarısını elinde bulundurması bekleniyor. Facebook’un Oculus VR’ının son ürünü Oculus Quest 2 hem bir önceki modele göre daha küçük hem de yüksek çözünürlük sunuyor. Oyun bilgisayarı veya herhangi harici bir donanım gerektirmeyen bağımsız VR başlığı özellikle sanal gerçeklik oyunları tutkunlarının ilgisini çekiyor.

Oculus Quest 2 ile oyun dünyasına dalış

Bu zamana kadarki en yüksek performanslı sanal gerçeklik setlerinden biri olan Oculus Quest 2, First Steps başlıklı reklam filmiyle bu özgürleştirici deneyimin nasıl bir his olduğunu göstermeye çalışıyor. Sanal gerçeklik deneyiminin nasıl bir his olduğunu anlatmak zor. Gözlüğü kafaya geçirdiğin anda farklı bir evrende buluyorsun kendini. Bu duyguyu biraz da olsa tattırmak isteyen yönetmen Ian Pons Jewell oyunların dünyalarına açılan portallarla Oculus Quest 2 ile deneyimlenebilecek oyunlar içerisinde bir yolculuğa çıkarıyor. Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge, The Climb 2, Beat Saber, Jurassic World Aftermath, POPULATION: ONE gibi oyunlar bu listede yer alıyor.

TBWA\Chiat\Day NY imzalı “Play for Real” kampanyasınının First Step, Oculus Quest 2 setinin özelliklerini ve yapabildiklerini gösterirken ilerleyen süreçte pabucu dama atılacak oyun konsollarına da gönderme yapıyor.

VR’ın sinematik betimlemesini sunmak isteyen yaratıcı ekip, bunu farklı bir şekilde gerçekleştiriyor. Birinci şahıs bakış açısıyla (POV) çekilen reklam filmi, izleyiciyi içine çeken bir atmosfere sahip. Bunu yaparken VR başlığı kullanıyormuş hissiyatı vermek için ise ikiz kardeşler kullanılıyor. Filmin yapım aşamasını gösteren videoda reklamın yıldız oyuncusunun bir değil iki kişi olduğunu görüyoruz. Taitlyn ve Kaylee Jaiy kardeşler sayesinde izleyici VR seti kafasındaymış hissiyatına ulaşabiliyor.

Künye

Müşteri: Oculus / Facebook
Ajans: TBWA\Chiat\Day
İdari Yapımcı: Tina Lam
CSO: James Sowden
CCO: Chris Beresford-Hill
Kıdemli Stratejist: Katelyn Saks, Sophie Engelstien, Mani Schlisser, Kayla Sredni
Yaratıcı Yönetmen: Jexy Holman and Nuno Teixeira
Kıdemli Metin Yazarı: Athanasia Efthimiu
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Alyssa Cavanaugh
Yönetmen: Ian Pons Jewell
DoP: Mauro Chiarello
Prodüksiyon Şirketi: Reset Content
İdari Yapımcı: Deannie O’Neil
Düzenleme: The Assembly Rooms
Servis: Radioaktive Film
Ses: String and Tins
Müzik: KOM
VFX: The Mill
Post Prodüksiyon: The Mill

Görsel: Vimeo