Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sanal Antrenmanın Eğlenceli Yolu: Liteboxer VR

Sanal Antrenmanın Eğlenceli Yolu: Liteboxer VR

Liteboxer VR, Meta Quest 2 ile egzersize ve müziğe dayalı oyunlaştırılmış boks antrenmanı deneyimi sunuyor.

Pandemi süreci ile birlikte egzersizler spor salonlarından evlere taşındı. Hiç kuşkusuz sağlıklı yaşam ve zindelik kavramları teknoloji şirketlerinin eğilim gösterdiği konu başlıkları oldu. Kanada merkezli spor giyim markası Lululemon’un evde ayna karşısında spor yapmaya imkan tanıyan Mirror isimli girişimi satın alması, Apple’ın geçtiğimiz yıl Apple Fitness Plus ile farklı egzersiz programları sunması, Virtuix’in eğlence ile sporu birleştiren Omni One sanal gerçeklik koşu bandı pandemi döneminde evde egzersiz yapmaya yönelik seçenekler sunan uygulamalar ve girişimlerdi. Evdeki egzersiz yapma sürecini eğlenceli ve akıcı hale getiren bir başka teknoloji CES 2022’de tanıtılan Liteboxer VR.

liteboxer

Sanal gerçeklikte uzman eğitmenler eşliğinde sürükleyici antrenman deneyimi

Liteboxer, antrenman salonlarındaki deneyimi evin salonuna taşıyan kullanıcıların nereye yumruk atacağını gösteren bir boks seti aslında. Duvara monte edilebilen ya da kendi zemin standında kullanılabilen ürün, uzmanlar eşliğinde antrenman yapmaya imkan tanıyor. CES 2022’de tanıtlan Liteboxer VR ise Meta Quest 2 (eski adıyla Oculus Quest 2) ile desteklenen bir VR deneyimi. Sürükleyici bir antrenman deneyimi yaşatmayı hedefleyen Liteboxer; oyun dinamiğini, uzman eğitimcileri ve müziği birleştiren kapsayıcı ve sürükleyici bir sanal gerçeklik ürünü sunuyor.

Liteboxer VR ile kullanıcılar, motivasyonlarının ve fiziksel yeterliliklerinin sınırı zorlarken sanal gerçeklikteki koçlarla etkileşime girerek gerçek eğitmenlerin liderliğinde oyun formatında spor yapabiliyor. Uygulama içi skor bilgileri ve kişisel istatistikler bu deneyim sırasında takip edilebiliyor ve paylaşılabiliyor.

Liteboxer VR’da kullanıcılar müziğin ritmiyle senkronize bir şekilde antrenman yapabiliyor

Liteboxer, sadece kullanıcıların yumruklarını güçlendirmekle kalmıyor aynı zamanda müzik ile spor yapan kişinin motivasyonunu hep üst düzeyde tutan bir deneyim sunuyor. Universal Music Group tarafından sağlanan genişletilmiş bir müzik çalma listesi sayesinde egzersiz yapan kullanıcılar yumrukların hızını ve ritmini Billie Eilish, The Weeknd, Lady Gaga, Bon Jovi gibi sanatçıların şarkılarıyla senkronize bir şekilde gerçekleştirip sporu eğlenceli bir deneyime dönüştürebiliyor.

liteboxer

Çoğu VR egzersiz uygulamasında antrenman sırasında kontrol cihazlarının kullanılması gerekiyor. Liteboxer, Quest’lerin el takip teknolojisinden faydalanarak elde herhangi bir kontrol cihazı olmadan deneyimi yaşatmayı vaat ediyor. Tabii yine de kontrol kumandalarını kullanmak isteyen sporcular deneyimi böyle de yaşayabiliyor.

Liteboxer VR, şimdilik sadece Meta Quest 2’de sunuluyor. Mart ayında piyasaya sürülmesi planlanan sanal gerçeklik deneyiminin aylık ücreti 18,99 dolar ve 7 günlük ücretsiz deneme süresi bulunuyor. Liteboxer’ın zemin standında ya da duvara montaj modellerine sahip olan kullanıcılar Liteboxer VR üyelik programına ücretsiz sahip olabilecek.

Görsel: Liteboxer