Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Köpekleri Burun İzinden Tanımlayan Uygulama: PetNow

Köpekleri Burun İzinden Tanımlayan Uygulama: PetNow

Yapay zeka destekli uygulama Petnow, köpeklerin herbiri benzersiz desenlere ve yapıya sahip burunlarını tarıyarak onların kayıt altına altına alınmasına imkan tanıyor.

Köpekler dünyayı insanlardan farklı bir bakış açısıyla görüyor ve sürekli yeni bir macera peşinde olmaya bayılıyor. Eğer özellikle enerjik bir köpeğiniz varsa dışarı çıktığınızda izini sürmek zor olabilir. Bu sebeple de onları izlemenin bir yolunun olması önemli bir hale geliyor. Daha önce yazdığımız Megvii uygulaması gibi, köpeklerin eşsiz burun izlerini kullanan ve bu uygulamaya oldukça benzeyen bir başka örnekle karşınızdayız. Samsung’un C-Lab Outside laboratuvarından çıkan ve CES 2022’de gösterilecek olan PetNow uygulaması da köpeklerin burunlarına odaklanıyor.

Köpek tanımlama için optimize edilmiş yapay zeka sinir ağı

İnsan parmak izleri gibi, köpeklerin burun izleri de benzersizdir. PetNow teknolojisi, her bir köpeğe özel olan burunların biyometrik bilgisinden yola çıkıyor ve terk edilmiş, kayıp köpeklerin olmadığı daha iyi bir dünya yaratmayı hedefliyor. Bununla beraber PetNow teknolojisi size, evcil hayvanınızın nerede, ne yaptığını telefonunuzdan izleme imkanı sunuyor. Uygulama, köpeğinizin kaybolup kaybolmadığını belirlemek için tercih edilen mikroçip implantasyonunu kullanmak yerine onların burun izini kullanmanıza olanak tanıyor. Kullanıcılar PetNow uygulamasının kamerasını açarak köpeğe doğrultuyor. 3 tür yapay zeka yardımı ve özel olarak geliştirilen otomatik odaklanma teknolojisi sayesinde köpekler oldukça hareketli olsa dahi onların burun kimliklerini çıkarmak mümkün oluyor.

Kaydedilen burun izi sistemde kayıtlı olduğu için köpeğin kaybolma durumunda dışarda gezen başka bir kullanıcı Petnow uygulamasını kullanıp eşleştirme yapabiliyor. Yapay zeka teknoloji özelliği sayesinde veriyi çıkararak kayıtlı burun izleriyle köpekleri karşılaştırıyor ve sahibinin kimliğiyle eşleştiriyor. Köpeğinin kaybolması durumunda kullanıcılar uygulamadan da kayıp bildirimi gönderebiliyor.

Uygulama, köpek tanımlama için optimize edilmiş yeni bir yapay zeka sinir ağı barındırıyor. Petnow, özelleşmiş yapay zeka teknolojisine dayalı olarak köpeklerinin kimliğini tespit etme konusunda yüzde 98 oranında başarı gösteriyor. PetNow CEO’su Tony Huang, insanların teknolojiyi kullanarak evcil hayvanlarıyla iletişimde kalabilecekleri bir yol tasarlamayı amaçladıklarını söylüyor.

Görsel: Youtube, Samsung