Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukların Hayalindeki Dostu Gerçeğe Dönüşürse

Çocukların Hayalindeki Dostu Gerçeğe Dönüşürse

PEDIGREE, yapay zeka destekli Rescue Doodles ile barınaklardaki köpeklere yeni yuva bulurken çocukların hayalini kurduğu tüylü dostlarına kavuşmasını sağlıyor.

Hayvan sevgisiyle büyüyen hemen hemen her çocuğun hayalinde bir köpek arkadaşı vardır. Hatta kimi zaman bu sevimli canlıları çizdikleri resimlerde de gösterirler. Daha önceleri barınaklardaki köpekleri sahiplendirme konusunda Facebook yüz filtresini kullanan, pandemi döenminde Zoom üzerinden hayvan sahiplenmek isteyenleri ve köpekleri buluşturan, Pick me isimli kampanyasıyla barınaklarda yaşayan köpeklerle empati yapmamızı sağlayan PEDIGREE şimdi de çocukların çizimlerinde yer alan tüylü dostlarıyla buluşmasını sağlıyor.

Rescue Doodles köpeklerin sevgi dolu bir yuva bulmalarına yardımcı oluyor

Markanın daha önceki yaratıcı işlerinde olduğu gibi BBDO New York tarafından hazırlanan Rescue Doodles barınaktaki köpeklere sıcak bir yuva bulurken çocukların da hayalini gerçeğe dönüştürüyor. Yapay zeka destekli uygulama çocukların yaratıcılıklarını konuşturup çizdikleri köpek çizimleri üzerinden barınaklardaki en benzer köpeği bulup bu canlıların sahiplenmesi için ailelere bir öneride bulunuyor.

PEDIGREE, bu noktada Adopt-a-Pet.com ile iş birliği yapıyor. Kâr amacı gütmeyen kuruluşun veri havuzunda yer alan köpeklerle makine öğrenmesi modelleri üzerinden çocukların çizmiş olduğu hayali köpeklerle eşleştiriliyor. Bu sayede evlerini bir canlı ile paylaşmayı düşünen aileler için yol gösterici oluyor. Tabii yine de bir köpeği sahiplenirken sadece dış görünüşe göre seçim yapmak doğru değil. Ailenin yaşam tarzı, günlük aktivite düzeyi evdeki diğer evcil hayvan durumu da dahil olmak üzere bazı faktörler bu seçim için önemli bir kriter. Yine de Rescue Doodles programını bu yolda atılmış ve süreci kolaylaştıracak olumlu bir adım gibi düşünebiliriz.

ABD’de her yıl maalesef 3,1 milyon köpeğin son durağı barınaklarda bitiriyor. Bu geçici barınma alanlarında yeni yuvalarını bulma umuduyla bekleyen köpekleri evcil hayvan evlat edinmek isteyen ailelerle buluşturmak her durumda kolay olmayabiliyor. Rescue Doodles hem evcil hayvanların yeni yuva bulma misyonuna hizmet ediyor hem de çocukların yol arkadaşı edinme sürecinde aktif rol oynuyor.

 

Künye

Müşteri: PEDIGREE
Ajans: BBDO, New York
CCO: David Lubars
İdari Yaratıcı Yönetmen: Peter Kain
Yaratıcı Yönetmen: Damjan Pita, Jim Connolly
Tasarımcı: Bhanu Arbuaratna, Jong Yeu Wu
Kullanıcı Deneyimi Tasarımı: Clara SantaMaria
Proje Yöneticisi: Tiah Marr
Yönetmen: Chloe Smolkin
Animasyon: Bo-Yoon Kim, Ray McGale
Yazlım Geliştirme: Suhith Pasham, Ignacio Gatti, Rohan Kothakapu

Görsel: Rescue Doodles