Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayvanlara Umut Olan Tasarımcı İmzalı Çantaları

Hayvanlara Umut Olan Tasarımcı İmzalı Çantaları

Burçak Beşlioğlu ve İnci Kutay'ın öncülüğünde kurulan Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği ve farklı disiplinlerden tasarımcıların ortaklığıyla hazırlanan hediyelik çantalar hem şık bir armağan hem de hayvanlar için bir umut ışığı.

Nerede yaşadıkları fark etmeksizin hayvanlar ve bitkiler ile aynı gezegeni paylaşıyoruz. Her ne kadar artık beton ormanlarımızda kendimizi doğadan izole etmiş ve üstün kılmış sansak da doğayla iletişimimiz hiç değişmedi. Yine ona bağlıyız ve ondan etkilenmeye devam ediyoruz. Hayvanlar da şehir sokaklarında veya ormanlarda yaşamaya devam ederken bizim yarattığımız durumların sonuçlarına katlanıyorlar. Onları yaşamaya mecbur bıraktığımız koşulları iyileştirmeye çalışanlar ise farklı yöntemlerle fayda sağlıyor. Burçak Beşlioğlu ve İnci Kutay’ın öncülüğündeki projeyle senelerdir ünlü isimler tasarımlar yapıyor ve geliri de tamamen sokak hayvanları ve yaban hayattaki hayvanlara yardım etmek için kullanılıyor.

Bir hediyeyle hem sevdiklerinizi hem hayvanları sevindirin

Sokakta ve doğada yaşayan evcil veya yaban hayvanlarının haklarını savunmak için kurulan Başka Bir Hayat Biliyorum Derneği, gönüllülük esasıyla hayvanlara yardım ediyor. Bu sene dernekleşen topluluk, her sene başarılı tasarımcılarla iş birliği yaparak çanta tasarımları hazırlıyor. Bu çantaların tüm geliriyle sokak hayvanlarına yardım edilirken siz de dilerseniz özel birisine armağan edebiliyorsunuz. Yani tek bir bağış yaparak hem çevrenizden birini hem de belki de hiç karşılaşmayacağınız yardım bekleyen bir hayvanı mutlu ediyorsunuz.

Sahipli, sahipsiz ya da tür ayrımı yapmadan tüm hayvanların gezegenimizin birer paydaşı olduğunu savunan Başka Bir Hayat Biliyorum Derneği, Bodrum Belediyesi’ne bağlı Turgutreis Geçici Hayvan Bakımevi’yle de birlikte çalışıyor. Hem merkezdeki şartların iyileştirilmesi hem terk edilen hayvanların yeniden yuvalandırılması hem de çeşitli nedenlerle sağlık sorunu olan hayvanların tedavisi için çalışmalarını sürdürüyor.

Başka Bir Hayat Diliyorum Derneği ile birlikte bu yılki projede çalışan tasarımcılar arasında illüstratör Deniz Dayıoğlu, çizer Fatih Sinan Şimşek, sanat yönetmeni Gökçe Işıl Şen, sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu, illüstratör Hülya Özdemir, yaratıcı yönetme Hüseyin Sandık, yazar Kemal Hamamcıoğlu ve yaratıcı yönetmen Kıvanç Talu yer alıyor.

Çocuklarla hayvan ve doğa üzerine resim atölyeleri

Dernek aynı zamanda SALT ile birlikte çalışarak bir etkinlik hazırlığında. Kayıtları dolan etkinlikte çocuklar önce çocuk ve hayvan hakları üzerine bilgilendirilecek. Sonrasında ise sanatçı Fırat Bingöl ile birlikte resim yapacaklar. Hayvan sevgisiyle çocukken tanışan katılımcılar yeni ufuklara yelken açarken bağış yapıp çanta almak istemeyenler içinse dernek hoş bir sürpriz yaptı. Sağlanan o fon ile de köy okullarına defter ve çanta desteği sağladı. Bayburt’taki bir köy ile başlayan yardım oradaki çocukların da yüzünü güldürdü.

Bağış yapmak, çantalardan edinmek veya hediye etmek isteyenler de buraya tıklayarak formu doldurarak dernekle iletişime geçebilirler.

 

Deniz Dayıoğlu

Fatih Sinan Şimşek

Gökçe Işıl Şen

Gürbüz Doğan Ekşioğlu

Hülya Özdemir

Hüseyin Sandık

Kemal Hamamcıoğlu

Kıvanç Talu

Görsel: Başka Bir Hayat Diliyorum
Manşet görseli düzenlenmiştir.