Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sokak Hayvanları İçin Kağıttan Mama Kabı: Ezza

Sokak Hayvanları İçin Kağıttan Mama Kabı: Ezza

Ceyhun Enki Aksan; şık tasarımlı, doğa dostu mama kapları ve saklama paketleri tasarlamış. Buradan sağladığı gelirleyse ise doğrudan barınaklara bağış yapıyor.

Ekim ayının gelmesiyle beraber soğuğu ve güz melankolisini yaşamaya başladık. Şorttan vazgeçemeyip üstü kaval altı şeşhane gezme mevsimine sevinirken; evimizi, sokağımızı, hayatımızı paylaştığımız hayvanlar için zor günler yaklaşıyor. Soğuk, dışarıda yaşamak zorunda kalan her canlı için her yıl çok çetin geçiyor.

Sokak hayvanlarını önemseyerek çantasında birkaç lokma mama taşıyan hayvanseverler içinse kış ayları biraz daha trajedi demek. En basit, en temel ihtiyaç olan beslenme bile hayvanlar için bu mevsimlerde bir savaş haline geliyor. Yere veya apartman duvarına bırakılan mamalar, ilk anda ne kadar taze ve leziz olsa da toz, kil ve çöple beraber o nefis görüntüsünü kaybediyor. Hatta daha da kötüsü, yağmurlu havalarda ıslanan mamalar yenilemez hale geliyor.


Deneyim ve etkileşim tasarımcısı Ceyhun Enki Aksan, bu soruna kazananın sokak hayvanları olduğu bir çözüm üretmiş. Hayvanlar için katlanabilir, taşıması kolay mama kapları yapmayı kafasına koymuş. Fakat bunu yaparken de doğadan aldığını doğaya vererek korban salınımını sıfıra indirgemek için kağıt kullanmayı seçmiş ve el yapımı tasarımlar hazırlamaya başlamış.

Bu fikir ve motivasyonla doğan Ezza, kağıdı katlayarak oldukça şık mama kapları, kilitli mama saklama paketi ve bez çanta tasarımlarıyla çevrimiçi mağazasına bekliyor. Ve sizler bir ürün satın aldığınız zaman, şık ve doğa dostu bir mama kabı, saklama paketi almakla kalmayıp barınaklara da yardım etmiş oluyorsunuz. Çünkü Ezza‘dan sağlanan kâr doğrudan barınaklara bağışlanıyor ve Twitter hesabı üzerinden makbuzlar yayınlanıyor.

Ezza hakkında merak edilen tüm soruların yanıtı buradan alabilir, çevrimiçi mağazayı buradan ziyaret edebilir ve bulabileceğiniz mağaza listesini de internet sitesinden veya yukarıdaki Instagram gönderisinden öğrenebilirsiniz.

Burçak Beşlioğlu, İnci Kutay da tasarımcılarla birlikte çalışıp çanta ve tişörtle ürettikleri bir projeyi yürütüyor.

Görsel; Ezza