Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük Kız ve Onun Yedek Kafası

Küçük Kız ve Onun Yedek Kafası

“Matilda and the Spare Head” ebeveyn baskısı altındaki zeki bir kızın yedek kafa takmasıyla gelişen olayları konu alıyor.

Bazen hepimiz kafamızı yerinden çıkarıp biraz olsun rahatladığımızı hayal ederiz. Ancak bu animasyonun başkahramanı olan Matilda için durum biraz farklı. Her yerde zekasıyla takdir gören bu küçük kız, annesinin hırsları yüzünden kafasını aşırı zorluyor ve sonunda kafası kısa devre yapıyor. Böyle olunca da kısa bir süre kendi kafası duruyor. Her şeyi halleden annesi, yedek bir kafa bularak bu duruma da müdahale ediyor.

Kısa devre yapan kafanın yerine yedek kafa

Matilda and the Spare Head

Siparişle gelen kafa, ne yazık ki Matilda’nın çocukluğunu en az zeki olan kafası kadar zehir ediyor. Ancak ne annesine ne okuldaki öğretmenine kendini bir türlü anlatamıyor. Annesi her türlü gereksiz bilgiyle kızının zihnini doldurmaya devam ediyor. Öğretmeni ise okul müdürünün takdirini kazanmak için Matilda’ya baskı uyguluyor. Küçük kız, tren istasyonunda yaşıtlarını gözlemlerken onu mutlu edecek şeylerin neler olduğunu bir kez daha anlıyor ve arkadaşlarının da yardımıyla bu baskılardan kurtulmak için gücünü topluyor. Bu arada yedek kafasının başına da gelmedik kalmıyor ve bu kafa komşusunun tenceresinde pişen bir yemek olmaktan son anda kurtuluyor.

Matilda and the Spare Head, Litvanyalı animatör Ignas Meilunas’ın imzasını taşıyor. Short of the Week’in haberine göre, Meilunas önceki eserlerinin tüm çekiciliğini ve inceliğini koruyan “Matilda and the Spare Head”den önce kuklalarla hiç çalışmamış. Animatör yıllar önce Mr. Night Has a Day Off isimli karakter odaklı filmiyle adını duyurmuş. Bu film ise Annecy de dahil olmak üzere çeşitli festivallerde gösterilmiş ve Ottawa Uluslararası Film Festivali’nden Genç İzleyiciler için En İyi Animasyon ödülü kazanmış. Meilunas’ın çalışamalarına Vimeo kanalından da göz atabilirsiniz. Ayrıca filmlerinin yapım aşamalarını görmek için onun Instagram’ını takibe alabilirsiniz.

Matilda and the Spare Head Matilda and the Spare Head

Görsel: YouTube