Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük Hayrandan Wendy’s için Reklam Fikri

Küçük Hayrandan Wendy’s için Reklam Fikri

Wendy’s fast food zincirinin en büyük hayranlarından olan Julien Jantos isimli gencin hazırlamış olduğu reklam filmi projesi kısa süre içinde Wendy’s tarafından hayata geçirildi.

Hayranlarıyla etkileşim kurmaya değer veren Wendy’s, küçük bir hayranının yaşının ötesinde bir zevkle ve bilgelikle hazırladığı reklam filmi fikrini gerçeğe dönüştürdü. Kendisiyle bağ kuran her müşterisiyle sadece fiziksel alanda (şubelerde) değil aynı zamanda sosyal medya üzerinden de etkileşim içinde olan Wendy’s, genç bir hayranın yaratıcı fikri karşısında oldukça hızlı bir şekilde harekete geçip fikri reklam filmine dönüştürdü.

Julien Jantos isimli bir gencin hazırlamış olduğu storyboard annesi (Megan) tarafından Twitter’dan paylaşılıyor. Oğlunun Wendy’s’in en büyük hayranı olduğunu belirterek paylaşılan hikaye Wendy’s için büyük bir fırsat oluyor. Genç hayranın storyboard’unu temel alan hikaye için hemen çalışmalara başlanıyor. Markanın ajansı VMLY&R ekibi tarafından görülen bu tweet’ten yaklaşık 7 saat sonra reklam filmi hazırlanıyor.

Genç Julien Jantos tarafından yazılıp ve yönetilen Wendy’s reklamı

Reklam filminin tamamlanması birkaç saati almış olsa bile gerekli yasal prosedürlerin halledilmesi biraz daha zaman alıyor. Ancak VMLY&R ekibi, stok görüntülerin kullanım iznini alarak ve Julien Jantos’un annesinden de onay olarak Megan Jantos’un tweet’ini alıntılıyor ve reklamı paylaşıyor.

Jantos, adını Wendy’s’in kurucusu Dave Thomas’tan alan Dave’s Single Burgers isimli hamburgerini neden sevdiğini hazırlamış olduğu hikayenin içinde detaylı olarak anlatıyor. Sahneleri aşama aşama çizen Julien Jantos, sahnelerin arasında sloganları da yerleştirmeyi ihmal etmiyor. VMLY&R ekibi ise yazım hataları da dahil olmak üzere (keckup, musterd v.b.) Jantos’un senaryosundaki hiçbir şeye dokunmayarak storyboard’unu harfi harfine hayata geçiriyor.

VMLY&R’de strateji ve içgörü yöneticisi Jeremy Cline, Julien’in projesi üzerinde çalışmanın tüm ekibi yeniden çocuk gibi hissettirdiğine vurgu yaparken, projeyle birlikte yaratıcı endüstride bulunmanın ve reklam filmi hazırlamanın ne kadar eğlenceli olduğunu yeniden hatırladıklarını ifade ediyor. Senaryosu gerçeğe dönüşen Julien Jantos’un mutluluğu ise filmin ardından annesi tarafından paylaşılan tweet’te belli oluyor.

Görsel: Twitter