Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola ABD’nin ‘En İyi’ Restoranlarını Hackledi

Coca-Cola ABD’nin ‘En İyi’ Restoranlarını Hackledi

Coca-Cola, ABD'de 'en iyi' olduğunu iddia eden restoranların üstünlük yarışını başarılı bir reklam kampanyasına dönüştürdü.

Her ne kadar reklamcılık sektörünün son modası üç boyutlu reklam panosu aktivasyonlarıyla son dönemde karşımıza çıkıyor olsa da, Coca-Cola VMLY&R imzalı son kampanyasında geleneksel reklam afişlerinde ne kadar iddialı ve yaratıcı bir marka olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Herhangi bir bölgedeki en iyi restoranları bulmak başlı başına bir mesaidir. Eşten dosttan tavsiyeler alınır, yorumlar okunur, puanlamalara bakılır. Gerçek en iyiyi bulmak kolay olmasa da, en iyi olduğunu söyleyenlere rastlamak bir hayli kolay. Dünyanın istisnasız her yerinde bulunduğu şehrin ya da bölgenin ‘en iyisi’ olduğunu iddia eden ve bu iddiasını restoran ismine taşıyan sayısız işletme var. 


ABD’nin en iyilerini ziyaret etmek üzere yüzlerce kilometrelik bir yolculuğa çıkan Coca-Cola ekibi, gittikleri her lokasyonda karşılaştıkları benzer terim ve simgelerle tekrar eden manzarayı yaratıcı bir kampanyaya dönüştürdüler. Tabelalarındaki abartılı isimleriyle her birinin ‘en iyi kızarmış tavuk’, ‘en iyi çizburger’ veya ‘en iyi falafel’i sunduğunu söylediği restoranların, yiyeceklerinin yanına Coca-Cola logosunu iliştirdiğini gören ekip, Coca-Cola’nın neredeyse her şeyle ne kadar iyi eşleştiğini vurgulayan bir afiş çalışması hazırladı. 

Fotoğrafları çekilen restoran tabelalarının kolajlarından oluşan tasarımların altına Coca-Cola’yı işaret eden, en iyi yiyeceklerin tek bir şeyde hemfikir olduğu ifadesi eklendi. Kampanya, VMLY&R liderliğinde WPP’nin Coca-Cola’ya entegre ajansı Open X tarafından tasarlandı. Reklam panoları ile gazetelerde yayınlanan çalışma, sosyal medyada da yayıldı. Fark ettikleri bu detay ile restoranların üstünlük yarışını başarılı bir kampanyaya dönüştüren Coca-Cola’nın reklam afişlerine aşağıda göz atabilirsiniz. 

Görseller: VMLY&R