Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike Footballverse ile Tüm Zamanları Bir Araya Getiriyor

Nike Footballverse ile Tüm Zamanları Bir Araya Getiriyor

Nike, Wieden + Kennedy Portland imzasıyla "The Footballverse" adlı son Dünya Kupası reklam filmini yayınladı.

Coca-Cola “İnanmak sihirdir” dedi; Adidas ise yeniden bir araya gelen aileye vurgu yaptı. Boykot ve protestoların merkezindeki 22. Dünya Kupası’nın ev sahibi Katar’a dair tüm dünyanın tadını kaçıran tartışmalar, markaların işlerinde de pek tat bırakmadı. Gelmiş geçmiş en pahalı ancak en ruhsuz Dünya Kupası organizasyonu için şimdiye kadar verilen mesajlar tartışmaların gölgesinde kaldı. Ta ki Nike’nin tartışmalı ev sahibini unutturan ve konunun gerçek aktörü futbola odaklanan son reklam filmine kadar.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Nike (@nike)’in paylaştığı bir gönderi

2010 Dünya Kupası için hazırladığı “Write the Future” filmi halen hafızalardaki tazeliğini korurken, Nike “The Footballverse” ile futbol reklamları arasında kolay unutulmayacak bir çalışmaya daha imza attı. Futbolun belki de en eski tartışmalarından birine odaklanan Nike, Wieden+Kennedy Portland ortaklığıyla tüm zamanların en iyi oyuncusunun kim olduğunu bulmak için alternatif bir futbol evreni yarattı.

Ronaldinho, Mbappe’ye karşı? Ya da 2002’deki Ronaldo’ya karşı 1998’deki Ronaldo? İsviçre’deki gizli bir laboratuvarda uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekibin tüm zamanların en iyi oyuncusuna yönelik tartışmalarıyla açılan film, zaman ve mekan sınırlarını aşarak dünün efsaneleriyle bugünün başarılı isimlerini bir araya getiriyor.

Kısa film tadındaki 4 buçuk dakikalık reklam filminde Alex Morgan, Carli Lloyd, Cristiano Ronaldo, CR Jr., Edgar Davids, Kevin De Bruyne, Kylian Mbappé, Leah Williamson, Phil Foden, Ronaldinho, Ronaldo Nazário, Sam Kerr, Shane Kluivert ve Virgil van Dijk yer alıyor. Geleceğe Dönüş filmini andıran Footballverse çalışmasına, Danny Elfman’ın yazdığı ve Oingo Boingo’nun seslendirdiği “Weird Science” adlı film müziği eşlik ediyor. Filmin yönetmenliğini Megaforce, yapımcılığını ise Iconoclast üstleniyor.

Basın açıklamasında “Basitçe söylemek gerekirse, oyun asla bitmez.” diyen Nike, reklam filminin yanı sıra futbolseverler için Roblox’ta yer alan Nikeland’de Nike Cup Clash ile arkadaşlarına karşı rekabet edebilecekleri bir Footballverse deneyimi hazırladıklarını da açıkladı.

Görseller: Nike, Instagram, Youtube