Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2022 FIFA Dünya Kupası Reklamları

2022 FIFA Dünya Kupası Reklamları

Coca-Cola, adidas ve Hyundai gibi resmi sponsorlar dahil olmak üzere markaların 2022 FIFA Dünya Kupası için hazırladıkları reklam çalışmalarına birlikte göz atalım.

Her zamankinden geç bir şekilde önümüzdeki Pazar günü başlayacak olan 22. Dünya Kupası öncesinde Coca-Cola, Hyundai gibi organizasyonun resmi sponsorları başta olmak üzere markaların bu döneme özel kampanya çalışmalarını sizler için derledik.

adidas / Family Reunion

TBWA imzalı yıldızlar karmasından oluşan reklam filminde Dünya Kupası iletişim çalışmalarının olmazsa olmazı Lionel Messi ile Karim Benzema, Achraf Hakimi, Son Heung-Min, Jude Bellingham, Pedro “Pedri” González López, Serge Gnabry ve Stormzy yer alıyor.

Frito-Lay / Is It Called Soccer or Football?

PepsiCo’nun atıştırmalık markası Lays, İngiliz eski futbolcu David Beckham’ın yer aldığı reklamında futbola dair kavramsal bir tartışmaya odaklanıyor. Organizasyona özel üç farklı cips çeşidi de piyasaya süren Lays, Kuzey Amerika’da “Pass the Ball” adlı çevrim içi bir yarışma başlatarak taraftarlara Fifa Dünya Kupası’nın finaline katılma şansı sunuyor.

Coca-Cola / Believing is Magic

Eylül ayında “Beliving is Magic” kampanyasını başlatan Coca Cola, Ekim ayında “A Kind of Magic (2022 FIFA Dünya Kupası için Coke Studio Mix)” adlı kampanya şarkısını yayınladı. Bir Queen parçası olan “A Kind of Magic”in farklı bir yorumu olan marş için marka, Meksikalı şarkıcı-söz yazarı Danna Paola, Mısırlı rap sanatçısı Felukah ve Suudi şarkıcı-söz yazarı Tamtam ile birlikte çalıştı.

Fox Soccer / Tis the FIFA World Cup

FIFA 2022 Dünya Kupası’nın ABD’deki yayıncısı olan Fox Sports, Noel Baba’yı bir futbol taraftarı olarak gösterdiği reklam filmini 20 Kasım’dan itibaren 18 Aralık’taki turnuva bitimine kadar yayınlayacağını açıkladı. Filmde Jon Hamm, Tom Brady ve ABD Milli Futbol Takımı’na eşlik eden sürpriz bir de isim var: Mariah Carey.

Nike / The Footballverse

Wieden + Kennedy Portland imzasını taşıyan “The Footballverse” adlı kısa film tadındaki 4 buçuk dakikalık reklam filminde Alex Morgan, Carli Lloyd, Cristiano Ronaldo, CR Jr., Edgar Davids, Kevin De Bruyne, Kylian Mbappé, Leah Williamson, Phil Foden, Ronaldinho, Ronaldo Nazário, Sam Kerr, Shane Kluivert ve Virgil van Dijk yer alıyor.

Puma / Generation Fearless

Lafourmi tarafından yaratılan 3 dakikalık reklam filminde Puma, korkusuz olmayı sevdikleri oyunculardan öğrenen gençlerin hikayelerini ön plana çıkarıyor.

McDonald’s / Wanna Go To McDonald’s?

Dünya Kupası öncesinde duyurduğu kampanyasını “bugüne kadarki en büyük küresel kampanyası” olarak ilan eden McDonald’s, yayınladığı reklam filminde Ted Lasso TV dizisinin Emmy Ödüllü başrol oyuncusu Jason Sudeikis, TikTok yıldızı Khaby Lame, K-pop’un ITZY’si ve Twitch yayıncısı Edwin Castro’ya “McDonald’s’a gitmek ister misiniz?” sorusunu sorduruyor.

Pringles / Kick-Off The Fun

Kasım ayında Singapur’da yayınlanan Ogilvy imzalı reklam filmi, klasik kırmızı kutulu bir Pringles’ın kapağının çıkarıldığı bir oturma odası görüntüsüyle açılıyor. Kapak kameraya doğru uçarken birdenbire sahne bir futbol sahasına dönüşüyor ve aksiyonun başlamak üzere olduğunu bildiren bir düdük sesi duyuluyor.

KFC / And that’s why there’s KFC delivery – Run Walk Run

Bir heavy metal klasiği olan Judas Priest’in Breaking the Law parçası eşliğinde açılan “And that’s why there’s KFC delivery” reklam filmi serisinde müşterilerin bir KFC restoranında tam olarak yapamayacakları ancak evde yapabilecekleri şeyler sergileniyor. Run Walk Run filminde ise KFC İngiltere’nin, yayın platformu ITV’nin 2022 FIFA Dünya Kupası yayını kapsamındaki sponsorluğuna dikkat çekiliyor.

QNB Group / Dream Bigger

Katarlı QNB Group’a ait reklam filminde, çocukların gözünden onların hayallerine yer verilirken futbolcu Neymar Jr’a sosyal medya fenomeni Khaby Lame eşlik ediyor.

Pepsi / Thirsty For More

Pepsi, yeni global marka söylemi ve kampanyası “Thirsty For More” kapsamında hazırlanan BBDO Arjantin imzalı reklam filminde, Lionel Messi, Paul Pogba ve futbol efsanesi Ronaldinho’yu bir futbol maçında buluşturuyor.  Filmde, Pepsi Max formalarını giyen yıldızlar maçın kaderini değiştiriyor.

Hyundai / Goal of the Century

Güney Koreli K-Pop grubu BTS ile olan iş birliğini Dünya Kupası’nda da sürdüren Hyundai, Nisan ayında duyurduğu FIFA World Cup ile Goal of the Century kampanyası kapsamında “Yet To Come” adlı parçayı yayınladı.

KIA / Every Four Years

INNOCEAN Berlin imzalı son küresel Kia kampanyası, dünyanın dört bir yanındaki Dünya Kupası ritüellerine odaklanıyor.

Bleacher Report / Unreal World Cup Toy Animation

San Francisco merkezli spor haberleri portalı Belacher Report, 90’lar nostaljisi bir Pixar klasiği olan Toy Story animasyonuna atıfta bulunarak Messi ve Ronaldo oyuncaklarının yer aldığı eğlenceli bir filme imza attı.

Görseller: FIFA, Youtube