Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola 2018 FIFA World Cup İçin Hazır

Coca-Cola 2018 FIFA World Cup İçin Hazır

Coca-Cola'nın 2018 FIFA World Cup için hazırladığı "Hazır olmak" temalı küresel kampanyası 200 ülkede yayına giriyor.

Coca-Cola ve Mercado McCann, iki yıldır Rusya’da düzenlenecek FIFA World Cup kampanyası için hazırlıkları sürdürüyordu. Bu çalışmanın ürünü olan ve 200 ülkede yayına girecek küresel kampanya; “Hazır olmak” teması üzerine kurulu.

Kampanyanın ana fikri Buenos Aires merkezli Mercado McCann’e ait. Aynı zamanda kampanyanın farklı mecralara da uyarlanacak 4 TV reklamından 3’ü yine ajansın elinden çıkma. Kampanyanın dördüncü filmi olan “Uplifters” ise Barselonalı reklam ajansı The Cyranos // McCann’e ait.

Filmlerden “Stock Up” AC/DC klasiği “Are You Ready?” ritmine uygun bir şekilde ilerliyor ve futbolseverleri maç öncesi Coca-Cola’larını stoklamaya çağırıyor. Filmde, insanları market ve otomatlara koşup içeceklerini alırken ve maça hazırlanırken görüyoruz.

“Ready For” filmi şirket çalışanlarını şişelerle konuşurken gösteriyor. Bir anlamda şişeleri Dünya Kupası sırasında yaşayacakları duygulara hazırlıyorlar. Bu iki film de dünyaca tanınmış müzisyen Jason Derulo yer alıyor. Derulo aynı zamanda Coca-Cola’nın 2018 FIFA World Cup için hazırladığı marşının yaratıcısı ve yorumcusu.

Bilgisayar oyunundan Reklam Filmine

“Uplifted Alex” ismini taşıyan film ise 2018 FIFA Dünya Kupası çerçevesindeki ilk film. Mercado McCann ve Coca-Cola ilk spotu çeşitli platformlarda lansmanı yapılacak bir bilgisayar oyunu içerisinde hazırladı. EA Sports’un FIFA ’18 oyununu “Journey” modunda oynayanlar, oyunun yıldızı Alex Hunter’ın Coca-Cola ile bir sözleşme imzalayarak markanın ilk sanal elçisi olmasına tanıklık ediyorlar. Oyuncular onu bir reklam çekimine katılırken izleyebiliyorlar. Burada göreceğiniz reklam filminde canlandırma bir karakter olan Hunter, kendisini kötü bir maçtan sonra teselli eden küçük hayranından bir Coca-Cola alıyor.

“Uplifted Alex” filmi; Coca-Cola Zero Sugar’ın lansmanı için dünyanın ilk 3B elektro-kinetik açık hava panosu olan Coca-Cola panosunda ilk olarak hayata geçti. Sonrasında ise sinemalar ve sosyal medya platformlarında yayına girdi.

Kampanya filmlerin yanı sıra sınırlı üretim Coca-Cola kutularıyla da destekleniyor. Kutulardan 0’dan 9’a kadar sayılar yer alıyor. Amacı ise futbolseverlerin maç öncesi tahminlerini arkadaşlarıyla kutular aracılığıyla sosyal medya platformları üzerinden paylaşabilmesi.

world cup_coca-cola_mercado mccann_being ready_bigumigu_

 

Görsel: The Drum – YouTube