Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coca-Cola Milli Takım Sponsorluğu İletişimi

Coca-Cola Milli Takım Sponsorluğu İletişimi

Son dönemde markaların iletişimlerinde kullanmaya başladıkları olumlu tonla ilgili en güzel örneklerden birisi de Coca-Cola'nın Milli Takım Ana Sponsoru olarak yaptığı işler. Milli Takım deyince hırs, rekabet, mücadele, zafer gibi anahtar kelimeler geliyor insanın aklına önce. Ne de olsa yıllarca bu tip sponsorlukları yöneten markalar, kazanınca zaferi sömürüp, kaybedince suspus olmayı tercih ettiler.

Coca-Cola ise, milli takımlar sponsorluğunu bir sosyal sorumluluk gibi ele alıyor. Bu konuda milli takımın Avrupa şampiyonası elemelerindeki son maçlarında karşılaştığım tv filmleri ve ilan hemen dikkatimi çekti ve Coca-Cola ile iletişime geçtim. Coca-Cola konuyla ilgili olarak Bigumigu'ya aşağıdaki detaylı açıklamayı yaptı. Spor iletişimi konusunda kafa yoran herkesin dikkatle okumasını öneririm.

"Türkiye'de en fazla ilgi duyulan spor dalı futbol. Bu anlamda futbol, markaların iletişim platformu olarak kullanmak istediği öncelikli spor dalı.Coca-Cola, uzun yıllardır devam eden FIFA Dünya Şampiyonası ve UEFA Şampiyonası gibi uluslararası sponsorluklarının yanında, futbol alanındaki konumunu 2005 yılının başında imzaladığı Türkiye Futbol Federasyonu ortaklık anlaşmasıyla güçlendirdi. Bu kapsamda 2008 yılında TFF ile gerçekleştirilen ortak çalışma sonucu, alt yapı çalışmalarına verilen desteğin daha sistematik ve gençler adına daha verimli hale getirilmesi için ortaya Coca-Cola Akademi Ligi projesi çıktı. Coca-Cola Akademi Ligi’nin amacı Milli Takımlar için yetenekli olmanın yanısıra “iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu” kavramına uygun olarak, fair-play'i özümsemiş oyuncular yetiştirmek.
 
TFF ile yaptığımız ortaklık anlaşmasındaki anlayışımız sadece verdiğimiz maddi destekle sınırlı değil. Hepimiz için çok önemli olan "futbol" markasını hak ettiği yere taşımak istiyoruz. Bu sebeple futbol yatırımlarımız çerçevesinde yaptığımız tüm iletişim kampanyalarında buna dikkat ediyoruz. Hiçbir maçın bir son değil, sadece bir maç olduğunun, iyi niyetle ve iyi futbol için akıtılan her damla terin skoru göz önünde bulundurmaksızın özendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Euro 2012 eleme maçlarında yaptığımız kampanya ile de taraftarların her koşulda takımın yanında olduğunu belirten, istikrarlı bir başarı için ne yapılması gerektiğinin farkında bir Milli Takımlar Ana Sponsor'u tavrıyla konuşmaya özen gösterdik."

Coca-Cola'ya Bigumigu'ya yaptığı detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederiz.

Ajanslar: Elektrik (Coca-Cola'nın spor iletişim ajansı) ve McCann Ericsson (Coca-Cola'nın marka iletişim ajansı)