Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Puma’dan İtalyan Milli Takımı’na Rönesans’tan Esinlenen Yeni Forma

Puma’dan İtalyan Milli Takımı’na Rönesans’tan Esinlenen Yeni Forma

Puma, İtalya Milli Futbol Takımı’nda öne çıkan yeni yetenekleri Italy Renaissance Kit (İtalya Rönesans Kiti) ile kutluyor.

Forma tasarımları gerek markalar gerekse sivil toplum kuruluşları için önemli bir iletişim ortamı. Adidas’ın çevre kuruluşu Parley ile iş birliği yaparak okyanustaki plastik atıklardan Real Madrid ve Manchester United için ürettiği formalar bunlardan biriydi. Same Team Jersey projesi kapsamında, geliri LGBT+ örgütlerine bağışlanan gökkuşağı formalar, Nike’nin FC Barcelona için şehrin mimarisinden ilham alarak tasarladığı forma da yine en çok iz bırakan örneklerdendi. Şimdi de Puma’nın İtalya Milli Futbol Takımı için hazırladığı alternatif forma Italy Renaissance Kit var karşımızda

Puma, Italy Renaissance Kit ile genç yetenekleri kutluyor

Puma, Azzurri (gök mavililer) lakaplı İtalya Milli Futbol Takımı’nda öne çıkan yeni yetenekleri Italy Renaissance Kit (İtalya Rönesans Kiti) ile kutluyor. Şu anda takımın 12 oyuncusu 25 yaşın altında ve yeni yeteneklerin bu derece öne çıkması milli takımda yeni bir dönemin başladığına işaret ediyor.

Rönesans dönemi kumaşlarından ve mimarisinden esinlenen desenlere sahip olan formanın tasarımı, takımın geçmişteki başarılarına atıfta bulunuyor. Kitin yeşil rengi, Azzurri’nin Aralık 1954’te Roma Olimpiyat Stadı’nda Arjantin’e 2-0 galip geldiği maç sırasında giydiği “Maglia Verde”ye (yeşil forma) kadar uzanıyor. Italy Renaissance Kit aynı zamanda İtalya’nın geçmişini, bugününü ve geleceğini kutluyor.

65 yıl sonra yeniden yeşil forma

Takım bu yeşil formayı tarih boyunca yalnızca bir maçta giydi ancak kulübün genç takımları bu rengi kendi renkleri olarak kabul etti. İkonik Azzurri mavisi ise milli takıma özel kaldı ve genç oyuncuların bu mavi formayı giyme hakkını kazanması için motivasyon olarak kullanıldı. 12 Ekim’de Euro 2020 grup elemelerinde Yunanistan ile karşılaşacak olan takımın bu formayı giymesi bekleniyor. Dolayısıyla 65 yıl sonra tekrar Roma Olimpiyat Stadı’nda bu formayı giymiş olacak.

Italy Renaissance Kit

Italy Renaissance Kit

Italy Renaissance Kit

Görsel: Puma