Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike – Geleceği Sen Yaz

Nike – Geleceği Sen Yaz

Yine sonu çift sayı ile biten bir yılın yaz aylarına geldik, bu da demek oluyorki zaman Futbol zamanı. FIFA 2010 Dünya Kupası son sürat başladı. Tabi gündem futbol oluca herkes bunu nakde tahvil etmeye çalışıyor, alakalı alakasız her türlü reklam veren futbola bulaşmaya çalışıyor.

Milli Takımları giydiren spor markaları için bu tür turnuvalar bir savaş meydanı oluyor. Yıllardır süren Adidas vs Nike savaşında futbolu sonradan keşfeden Nike'nin, adı Dünya Kupası ile özdeşleşmiş Adidas'a meydan okuması bu futbol yılında da devam ediyor.

Adidas en çok yıldızlı takım (Dünya Kupasını daha önce kazanmış takım) giydiren marka (Almanya, Fransa, Arjantin, vb) ve tabi Kupa'nın resmi sponsoru ve resmi top üreticisi, Puma ise bir NGO gibi nerdeyse tüm Afrika takımlarını giydiriyor, Afrika'da futbolun gelişimine de her yıl tonlarca para harcıyorlar ve tabi en son Şampiyon İtalya da Puma giyiyor. Nike'nin ağır topu ise Brezilya ve sponsoru olduğu meşhur celebrity futbolcuları.

Euro 2008 sırasında bu konuyla ilgili şu haberi yapmıştım.

Gelelim konumuza Nike süper bir reklam filmi ile merhaba dedi Futbol Yazı'na. İşte bu filmin 3 dakikalık full versiyonu.