Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike ABD Kadın Futbolcularının Başarısını Kutluyor

Nike ABD Kadın Futbolcularının Başarısını Kutluyor

Nike, Wieden + Kennedy Portland tarafından hazırlanan reklam filmiyle 2019 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanan ABD takımını kutluyor.

Geçtiğimiz gün FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda final heyecanı yaşandı. 1991 yılında başlayan turnuvanın bu seneki kazananı Hollanda’yı 2-0 yenen ABD oldu. Böylelikle ABD kadın futbol takımı üst üste iki toplamda ise dördüncü şampiyonluğunu kazanmış oldu. Nike de Wieden + Kennedy Portland imzası taşıyan Never Stop Winning adlı 60 saniyelik siyah beyaz bir reklam filmiyle bu başarıyı kutladı.

Nike’nin Dream Crazier ruhunu koruyan reklam filmi “I believe that we will win!” tezahüratıyla başlıyor. Film futbolcuların sahadaki başarısını kutlarken söylemleriyle de onlara destek veriyor. “Tarih yazmak için değil tarihi değiştirmek için” ve “Bu takım kazanır, herkes kazanır.” gibi söylemler reklam filminin öne çıkan söylemleri arasında bulunuyor.

Hazırlanan filmde turnuvanın en çok golünü atarak Altın Ayakkabı ve en değerli oyuncusu olarak Altın Top ödüllerinin sahibi olan Megan Rapinoe’ya da ayrıca yer veriliyor. “Bir kuşak kız ve erkek çocukları dışarı çıkıp oynadıklarında büyünce Megan Rapinoe gibi olmak istiyorum diyecek” söylemi kullanılarak kadın futbolcuyu ayrıca kutluyor. Rapinoe, Colin Kaepernick’e destek veren ilk sporcular arasında bulunuyor. Kaepernick’in ABD milli marşı sırasında diz çökmesi bir akımı ve tartışmayı başlatmıştı.

ABD’li futbolcular cinsiyet ayrımcılığına ve gelir eşitsizliğine dikkat çekiyor

Reklam filmi sporda cinsiyet ayrımcılığı konusunda da verdiği mesaj ile önem taşıyor. Megan Rapinoe ve takım arkadaşlarının geçtiğimiz Mart ayında Futbol Federasyonu’na açtığı cinsiyet ayrımcılığı davası ile gelir eşitsizliğine vurgu yapmıştı. Federasyona, kadın sporculara erkek emsallerine göre daha az saygı gösterildiği konusunda şikayetlerini iletmişlerdi. Rapinoe, turnuva finali öncesi gerçekleştirdiği basın toplantısında Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) erkek futbolculara karşı gösterdiği saygıyı kadın futbolculara göstermediğini ifade etmişti.

FIFA Başkanı Gianni Infantino 2023 yılında gerçekleşecek Dünya Kupası’nda kadın futbolcuların ödülünün iki katına çıkaracağını duyurmuş olsa da bu artış aradaki eşitsizliği kapatmaya dahi yaklaşmıyor. 2018 Erkekler Dünya Kupası ödülü 400 milyon dolar iken bu sene gerçekleştirilen Kadın Dünya Kupası ödülü 30 milyon dolar oldu.

Künye

Müşteri: Nike
Ajans: Wieden + Kennedy Portland

Görsel: Youtube