Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nike’den Tüm Çılgın Kadın Sporculara Büyük Övgü

Nike’den Tüm Çılgın Kadın Sporculara Büyük Övgü

Nike, Oscar ödül töreni sırasında yayınladığı ve Serena Williams'ın seslendirdiği reklam filmiyle tüm kadın sporcuların başarılarını tebrik ediyor.

Nike “Just Do It” kampanyasının 30. yıldönümü için kadın sporcuların başarılarına ve kararlılıklarına vurgu yapan bir reklam filmi hazırladı. Seslendirmesini Serena Williams‘ın yaptığı reklamda, ABD ulusal kadın futbol takımının yanısıra cinsel saldırı kurbanı, olimpiyat şampiyonu jimnastikçi Simone Biles, tesettürlü eskrimci Ibtihaj Muhammad, atlet Caster Semenya ve NBA’deki San Antonio Spurs’un yardımcı koçu Becky Hammon gibi alanlarında rekorlara sahip, başarılı kadınları içeriyor.

Dream Crazier başlıklı reklam, kadın sporcu kalıplarına karşı konuşarak harekete geçirici bir çağrı olma özelliğini taşıyor. Williams reklamda; “Duygu gösterirsek, dramatik olduğumuzu söylerler. Erkeklere karşı oynamak istersek deli olduğumuzu düşünürler. Tesettürde yarışan bir kadını veya bebek sahibi olduktan sonra tekrar spora dönmemizi çılgınca bulurlar” diyor. Film, kadın sporcuların başarılarını ve çabalarını ön plana çıkarırken bu durumu, delililik/çılgınlık ile özdeşleştiriyor. Amatör ve profesyonel oyuncuların sahnelerinin bulunduğu reklam “Eğer bizi çılgın olarak adlandırıyorlarsa, çılgınların neler yapabileceklerini onlara gösterelim.” sözüyle sona eriyor.

Oscar sırasında yayınlandı

Nike’nin dün Oscar ödül töreninin reklam kuşağında yayınlanan reklamı oldukça dikkat çekti. Marka, geçtiğimiz yıl aynı kuşakta yine Serene Williams ile Until We All Win isimli bir film yayınlamıştı. Yine 2018’de de Caster Semenya’ya odaklanan bir filme imza atmıştı. Nike, toplumsal cinsiyet eşitliğine reklam kampanyalarında sıkça değiniyor. Türkiye’den, ABD’den, Orta Doğu’dan ve Rusya’dan da örneklerini daha önce yazmıştık.

Geçen yıl boyunca cinsiyet ayrımcılığı meselesi konusunda bir çok sorun yaşayan Nike; suistimal, ayrımcılık ve önyargı iddiaları üzerine bir grup yönetici istifa etmişti. CEO Mark Parker şirketteki kültürü değiştirmek için çalışacaklarını taahhüt etmişti ancak eski Nike çalışanları Ağustos ayında şirketi kadınlara karşı uyguladıkları ayrımcılık iddiasıyla dava etmişti.

Wieden+Kennedy Portland tarafından hazırlanan 90 saniyelik filmi ödüllü reklamları ile tanınan Kim Gehrig yönetti. Gehrig, geçtiğimiz ay çok konuşulan Gillette’in The Best Men Can Be filmini ve ayrıca Sport England’ın This Girl Can ve Libresse’in Viva La Vulva filmlerinin de yönetmenliğini üstlenmişti. Eşi evde çocuklarına baktığı için Serana Williams ödül törenine yakın arkadaşıyla katılırken, tören öncesi reklamı kendi sayfasından da paylaştı.

Künye

Ajans: Wieden + Kennedy Portland
Yönetmen: Kim Gehrig
Yaratıcı Yönetmen: Alberto Ponte, Ryan O’Rourke
Metin Yazarı ve Sanat Yönetmeni: Alex Romans, Emma Barnett
Yayın Yapımcısı: Shelley Eisner
Yapım Koordinatörü: Cole Davenport
Yönetici Yapımcı: Jake Grand, Krystle Mortimore
Yapım Başkanı: Matt Hunnicutt, Mike Davidson
Ticari İlişkiler: Emily Kahn, Laura Caldwell
Ticaret İşleri Müdürü: Amber Lavender
Grup Marka Direktörü: Andre Gustavo
Marka Direktörü: Luiza Prata Carvalho
Marka Yöneticisi: William Frazier, Anthony Williams
Küresel Grup Strateji Direktörü: Andy Lindblade
Marka Stratejisi Direktörü: Nate Goldberg
Küresel Medya Direktörü: Daniel Sheniak
Kuzey Amerika Medya Direktörü: Reme DeBisschop
Medya Direktörü: Emily Graham
Medya Sorumlusu: Stephanie Campbell
Medya Planlama: Vivian Zhang
Medya Planlama Yardımcısı: James Ramseur
Tasarım Operasyonları Müdürü: Alicia Kuna
Tasarım Üreticisi: Michael Rosenau
Tasarımcı: Rob Mumford
Rötuş: Frazer Goodbody
Yaratıcı Yönetmen: Zilla Peoples
Entegre Trafik Müdürü: Tim Bell, Marie Hernandez
Prodüksiyon: Company Somesuch
Yayın: Company Joint Editorial
Renklendirme: Company Company 3
Ses: Company Eleven Studios

Görsel: YouTube