Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Libresse Kadınları Bedenini Sevmeye Davet Ediyor: Viva La Vulva

Libresse Kadınları Bedenini Sevmeye Davet Ediyor: Viva La Vulva

Libresse, Viva La Vulva filmiyle kadınları kendi bedenlerini ve özellikle de kadın cinselliğinin temsiliyeti olan vulvayı tanımaya, takdir etmeye ve sevmeye davet ediyor.

2016’da Hiçbir Kan Bizi Yıldıramaz (No Blood Should Us Back) söylemiyle yayınlanan reklam filminde Bodyform ya da diğer adıyla Libresse, tutkuyla yaptıkları sporda yaralanan ancak buna rağmen mücadeleye devam eden kadınları ekrana getirmişti. Kadın olmanın doğası gereği gerçekleşen menstüral döngünün de bu mücadeleye engel olamayacağı ve kadınların korkusuzca yaşamaları gerektiği mesajını verdi. Bunun üzerine Libresse Kasım 2017’de, bu yıl Cannes Lions‘da Titanium kategorisinde Titanium Lion’a layık görülecek olan Blood Normal kampanyasına imza attı. Bu reklam filminde kanı gerçek hayatta olduğu gibi kırmızı renkte göstererek, regl kanamalarının utanılacak, saklanacak ya da korkulacak bir durum değil aksine normal olduğunu göstermişti. Libresse bu sefer de ‘’Viva La Vulva’’ (Çok Yaşa Vulva) söylemiyle yarattığı reklamıyla kadınları kendi bedenlerini ve özellikle de kadın cinselliğinin temsiliyeti olan vulvayı tanımaya, takdir etmeye ve sevmeye davet ediyor.

Çok nadirsin. Çok hoşsun. Benim olduğun için çok şanslıyım.

Yaratıcı ajanslığını AMV BBDO’nun üstlendiği ve yönetmenliğini Kim Gehrig’in yaptığı kampanya Camille Yarbrough’un yeniden düzenlenen “Take Yo Praise” şarkısı eşliğinde çekildi. Reklam filminde farklı beden ölçülerine, farklı ten renklerine, farklı yaşam stillerine sahip kadınlar ve her birinin vulvasını temsilen birbirinden farklı objeler yer aldı. Oldukça ilginç bir açıdan işlenen bu kampanyada vulva görüntüsüne sahip objeler şarkıyı seslendirdi. Şarkının sözleri adeta kadınları, vulvaları ile olan ilişkilerini güçlendirmeye davet ediyor. Nakarat kısmında geçen ‘’Çok nadirsin. Çok hoşsun. Benim olduğun için çok şanslıyım.’’ sözleri buna yalnızca bir örnek.

Bu kampanyada, vulva temsiliyeti için kullanılan objeler oldukça ilginç. Bazen vulva karşımıza bir meyve, bir hayvan ya da bir deniz kabuğu olarak çıkıyor. Bazense onu hiç farkında olmadığımız yeryüzü şekillerinde, hatta gökyüzünde görüyoruz. Vulva origami tekniğiyle yapılmış kağıtlar da olsa, kostüm giymiş bir kadın da olsa üç dakikalık reklam filmi boyunca hep bu şarkıyı söylüyor. Şarkıyı durduran tek an, cinsel organı olmadığını fark eden bir Barbie’nin sahnesi. Bu nokta, 59 yıldır gerçekçi olmayan, ‘’mükemmelleştirilmiş’’ ve tek tipleştirilmiş ‘’ideal’’ vücut hatlarına sahip Barbie bebeklere karşı yapılan eleştirilerden biri olarak görülebilir.

İşte tam da bu noktada Libresse bu kampanyaya birlikte yayınladığı metinde, marka olarak kendilerinin her bir vulvanın eşsiz olduğunu ve bu farklılıkların haykırılması gerektiğine inandıklarını; her kadının kasık tüylerinden kafa derisine kadar sahip olduğu bedenle gurur duymasını istediklerini ve bedenin bu küçük ama harika kısmının kendine güven üzerinde oldukça büyük negatif etkilerinin olabileceğini belirtiyor.

Bu kampanya ile kadınlar için hassas bölgelere özgü yıkama jeli, temizleme mendili ve hijyenik pedden oluşan yeni V-Care ürün serisini tanıtmayı amaçlayan Libresse’nin, ürünlerinin reklamını yapmanın ötesine geçerek kadınlara cinsel organlarıyla kurmaları gereken ilişkiyi gösteriyor.

Künye

Reklamveren: Essity
Marka: Libresse
Reklam Ajansı: AMV BBDO
Yönetmen: Kim Gehrig
Yapım Şirketi: Somesuch & Co
Baş Yapımcı: Seth Wilson
Yapımcı: Lee Groombridge, Jo Gutteridge
Görüntü Yönetmeni: Deepa Keshvala
Yapım Tasarımcısı: Marie Lanna
Müzik: Soundtree
Baş Yaratıcı Yönetmen: Alex Grieve, Adrian Rossi
Yaratıcı Yönetmen: Toby Allen, Jim Hilson
Sanat Yönetmeni: Diego Cardoso de Oliveira
Metin Yazarı: Caio Giannella
Strateji: Margaux Revol, Alaina Crystal, Bridget Angear

Görsel: Libresse, YouTube