Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bedenini Tanıma Zamanı

Bedenini Tanıma Zamanı

Libresse tarafından yayınlanan film Malezyalı kadınlara güvensizliklerini ortadan kaldırma ve bedenlerini tanıma konusunda çağrı yapıyor.

Malezya’da kadınlar tabular, utanç ve kültürel baskı nedeniyle kendi bedenlerini yeteri kadar tanıyamıyorlar. Vajinalarını ve vulvalarını yeteri kadar inceleyemiyorlar. Hijyenik ped markası Libresse (diğer adı ile Bodyform) kadınların kendileri ile yakınlaşıp kavramları açık fikirli bir şekilde ele almaya davet ediyor. Havas Immerse Malaysia tarafından hazırlanan Know Your V reklam filmi; dürüst, gerçekçi ve samimi bir üslup benimsiyor. Hazırladığı kampanya ile farkındalık yaratarak Malezyalı kadınların vulvalarını tanıması için önlerinde bir engel olmadığını göstermeye çalışıyor.

Libresse farkındalığı arttırmayı amaçlıyor

Know Your V kampanyası kadınları vulva ve vajinalarını (V-zone) tanımaya davet ediyor. Filmde kadınlar kendilerini tanımak için utangaçlığı ve tabuları bir kenara bırakıyor ve vulvalarını inceliyor. Kadınların günlük hayatta karşılaştığı gerçek durumlardan oraya çıkan sahneler bir araya geliyor ve bedenini tanımanın utanılmayacak bir şey olduğu tasvir ediyor. Filmde yer alan oyuncuların kimi ayna yardımı ile kimisi telefonlarının kamerası ile vulva ve vajinalarını inceliyor. Libresse, kadınların vulvaları hakkında daha fazla bilgi edinmeleri için internet sitesine göz atabileceklerinin mesajını da veriyor.

Film, ThinkTank prodüksiyon şirketinden Carolyn Chon tarafından yönetildi. Mesajın akılda kalıcı olması için Julie Andrews tarafından seslendirilen klasikleşmiş parça Getting to Know You filme eşlik ediyor.

Libresse pazarlama müdürü Verene Lee, Malezya’nın kültürel ve sosyal yapısı göz önünde bulundurulduğunda kampanyanın oldukça cesurca bir yaklaşımla önemli bir konuya değindiğini düşünüyor. Libresse, kadınların karşılaşmış oldukları zorlukları yansıtarak vermiş oldukları mesajı sonuna kadar destekliyor.

Marka, 2019 yılında gerçekleştirdiği Viva La Vulva filmi ile kadın cinselliğinin temsiliyeti olan vulvayı tanımaya, takdir etmeye ve sevmeye davet ediyordu. Kampanya, Clio Awards ve Cannes Lions 2019’dan ödülle dönmüştü.

Künye

Müşteri: Libresse
Ajans: Havas Immerse Malaysia
CCO: Kerry Khoo
Yaratıcılar: Ong Yu Xin, Angelyn Ho, Kwee Keak Lee, Khaleeq Sarfaraz, Syakeera Hamid
Hesap Yönetimi: Ungku Farah Hazeleena & Cheyenne Lim
Prodüksiyon Şirketi: Directors Think Tank
Yönetmen: Carolyn Chon

Görsel: YouTube