Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karantinada Güneşin Yansımaları: Quarantine.Reimagined

Karantinada Güneşin Yansımaları: Quarantine.Reimagined

Quarantine.Reimagined time-lapse videosu karantina sürecinde güneşin merkezde olduğu meditatif bir deneyimin kapılarını açıyor.

Vanity Fair Italia dergisinin karantina zamanı başlatmış olduğu The Connectors projesinin katılımcılarından biri olan KEIN, video sanatı eserleri ile tanıdığımız ve Yeni Yaratıcılar’da ağırladığımız Erdal İnci ile ortak bir video dizisi başlattı. Erdal İnci’nin güneş ışığı altında çektiği time-lapse videolarındaki fikri temel alan ekip diğer sanatçıları da bir araya getirerek video projesini gerçekleştiriyor.

Karantina günlerine güneş hareketlerinin üzerinden bir bakış

KEIN ve Erdal İnci üretmiş olduğu videolara ek olarak diğer sanatçılar ile fikirlerini paylaşıyor ve video performans için çekim gerçekleştirmesini istiyor. Sanatçılar kendi evlerinden yaptıkları çekimler ile videoya katılıyor. Kurgunun ardından ise ortaya Vanity Fair Italia dergisi The Connectors Final Stage için yaratılan proje çıkıyor.

KEIN kurucularından Seren Dal ile Can Uzuner’in Erdal İnci ile iletişime geçmesi sonucu ortaya çıkan Quarantine.Reimagined serisinin merkezine karantina günlerinde zamanın geçtiğini anlamamızı sağlayan tek sabit olan güneş yerleştirilmiş. Her ne kadar güneş üzerinden bir anlatım tarzı benimsemiş olsa da diğer sanatçıların katılımı sonucunda ortaya çıkan hareketsiz anların bütünü projeyi aynı zamanda bir performans sanatına dönüştürüyor.

Karantina boyunca yaşanan durgunluk videoda yer alan sanatçıların bedenlerinin hareketine de yansıyor. Bedenler, video boyunca küçük kıpırtılar veya ufak yer değiştikleri dışında neredeyse hiç hareket etmiyor. Zaman ilerledikçe, devinim halinde olan güneş ışıkları bedenleri yalayıp geçiyor. Time-lapse videosuna Vivaldi’nin en ünlü eserleri arasında yer alan Dört Mevsim eşlik ediyor.

Quarantine.Reimagined serisi devam edecek

Tüm bu durağanlık arasında sürekli hareket halinde olan güneş ışıklarının oluşturduğu izdüşümler ise dünyanın aynı hızda döndüğünü ve hayatın devam ettiğini gösteren emareler oluyor. Proje; huzura, yeniden doğuşa ve yalnızlığa odaklanarak insanların evlerine kapandığı bu günlerde gezegenimizin durumunu üç kelime ile özetliyor. Güneşin doğuşu ve batışı karantina sonrasında herkesi bekleyen hayata dair ipuçları sunuyor.

Projeye şu ana kadar videoyu çekenler ve modeller de dahil olmak üzere toplamda 19 kişi katıldı. Quarantine.Reimagined ile Vanity Fair Italia digital sayısı için ilk bölüm bitirilmiş oldu. KEIN, seri için videolar üretmeye devam edeceğini bildiriyor. Seriden haberdar olmak için KEIN’ın, Seren Dal’ın, Can Uzuner’ın ve Erdal İnci’nin Instagram hesaplarını takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Today, the 18th of May, we are aiming to connect with you upon a taste of art made in conversation with the Sun, the unique constant that shows us the time flow when all other things are paused. While thinking about the project we will produce for @vanityfairitalia , our artist friend – who we previously collaborated – Erdal Inci @erdalinci, thought of making a video in which we record the movement of the sun. The artwork has been done separately and simultaneously by our community and innovators in the fields of fashion, art, entertainment and design, on their own, in their very own house. As we withdraw from the Earth, it starts to breathe again. So it reflects the peace, rebirth and solitary. To put it simply, ‘’Quarantine.Reimagined’’ by KEIN Friends and contributors @erdalinci @abdullaelmaz @anilcan_ @bykino @mesozt @pelinkacar @cagri_taskin @ Grazie mille Simone @marchettisimone & @francescazaccagnini ? ____ Models Erdal's Part @mirayaslanturk @cansuyildirann Lovers @cansuyildirann @delememed Cagri's Part @aslidinc Pelin's Part @seydasozuer Anil's Part @anilcan_ shot by @bykino Mesut's Halka Vazes shot by @mesozt Louis Vuitton Watch shot by @abdullaelmaz _____ #quarantine #kein #videoart #vanityfairitalia #sun #timelapse

A post shared by KEIN (@kein) on

Görsel: Instagram