Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Erdal İnci

Bigumigu Sunar: Yeni Yaratıcılar – Erdal İnci

Bigumigu ve ATÖLYE'nin iş birliği ile doğan etkinlik serisinde Oddviz kolektifi ve video sanatı eserleriyle tanınan Erdal İnci'yi ağırlayacağız.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu Ocak ayında fiziksel bir alana taşıdık. Yeni Yaratıcılar ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. İlk buluşmamızda Fractal İstanbul ile kendinden söz ettiren Tarık Tolunay konuğumuz olmuştu. Şaşırtıcı detayları ve tarihi yarımadanın görkemiyle Fractal İstanbul, inceledikçe şehrin sokaklarında kaybolabildiğimiz bir proje. 13 Şubat’ta gerçekleşecek ikinci buluşmamızda ise yüksek çözünürlüklü video eserleri ve Oddviz kolektifi olarak ürettikleriyle kendinden söz ettiren Erdal İnci ile birlikte olacağız.

Yeni Yaratıcılar’ın ikinci buluşması 13 Şubat’ta!

Yeni medya sanatçısı Erdal İnci, öncelikli olarak yarattığı klonlanmış hareketli video eserleriyle tanınıyor. Bu eserleri yüksek çözünürlüklü video formatında yaratan Erdal, dijital olarak yayınlanması için de eserlerini GIF formatına düşürülerek paylaşıyor. Bigumigu olarak 2012’den beri takip ettiğimiz sanatçı belirli bir mekanı, kişiyi veya hareketi bir anın içine sıkıştırarak adeta videonun içinde saklıyor.

Geçtiğimiz iki yıl içinde video formatından veri odaklı çalışmalara doğru geçiş yapan Erdal İnci, Berlin Duvarı’nı tek bir parça haline getirmiş ve yıkılışını görselleştirmişti. 2017’nin Mart’ında Çağrı Taşkın ve Serkan Kaptan ile birlikte kurdukları kolektifleri Oddviz ise bir benzeri olmayan ve en nihayetinde yok olacak cisim, mekan veya coğrafi şekilleri fotogrametri tekniğiyle dijitalleştiriyor. Fotoğraf, video ve 3 boyutlu modelleme yazılımları gibi teknikleri kullanarak hafızamızdan silinip gidecek fiziksel objelerin ve yapıların gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyorlar. Oddviz hem Euromos, Belevi Anıt Mezarı ve Kelebekler Vadisi gibi uzun yıllardır dünyada bulunan hem de Sofa Hotel, Murat 124, tüplü televizyon gibi genç nesiller için nostalji değeri olan yapı ve nesneler üzerinde çalışıyor.

13 Şubat Salı günü disiplinlerötesi inovasyon platformu ATÖLYE‘de gerçekleşecek olan buluşmamızda, Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu‘nun moderatörlüğünde Erdal İnci ile tüm bu çalışmaları ve düşünce süreci üzerine konuşacağız. Etkinliğimiz ücretsiz olacak, ancak yaratacağımız ortamın doğası gereği katılım sınırlı olacak. Yeni Yaratıcılar’ın ikinci etkinliği için için buradan kayıt olabilir, Facebook etkinliğimize buradan ulabilirsiniz.

Euromus, The Temple of Zeus Lepsinos

A post shared by collective (@oddviz) on

Görsel: Bigumigu, Erdal İnci