Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Önüne Engel Çıkarsa Parçala Gitsin! 

Önüne Engel Çıkarsa Parçala Gitsin! 

Nike, Wieden+Kennedy Tokyo ve şarkıcı Jay Park'ın 2018 Kış Olimpiyatları öncesi yayınladığı müzik videosu "Run It" orta yolu bulmayı reddedip zor da olsa kendi yolunu seçenleri yüceltiyor.

Nike’nin Wieden+Kennedy ile birlikte dünya genelinde yayınladıkları reklamlara baktığımızda hepsinin ortak bir teması olduğunu görebiliriz. Her biri kendi ülkesindeki gelişen ya da gelişmesi istenen ruh halini anlatıyor. Bu ruh halini ise çoğunlukla bir gençlik marşı gibi yapıyorlar.

Geçtiğimiz sene Orta Doğu, Rusya, Türkiye reklamlarını izlediğimiz Nike Women işlerinde kadınların ne kadar güçlü ve özgür olduğunu vurgulamışlardı. Ya da genel olarak tüm spor branşlarında eşitliği savundukları reklamlarında yine manifestosuyla bizlerin tüylerini diken diken yapmıştı. Nike ve Wieden+Kennedy’nin birlikte yaptıkları güzel reklamları saymakla bitmez kısacası.

Şimdi de Wieden+Kennedy Tokyo’la birlikte agresif sayılabilecek bir işe imza attılar. Jay Park isimli Koreli-Amerikan rapçi ve hip-hop sanatçısıyla birlikte yayınladıkları “Run It” şarkısı ve videosuyla genç Korelileri kuralları yıkmaya teşvik ediyorlar ve kuralları yıkanları kutluyorlar.

Ben Önüne Çıkan Her Engeli Yıkan Bir Canavarım

Müzik videosu “Impossible to Ignore” kampanyası adı altında şekilleniyor. 2018 Kış Olimpiyatları öncesi hedeflenerek çıkartılan reklamda olimpiyatlarda Güney Kore adına yarışacak birçok sporcuyu ve sanatçıyı da görüyoruz. Hangi kişiler mi peki bunlar? Olimpiyatlarda daha önce altın madalya kazanmış kısa mesafe hız patencisi SukHee Shim, ilk yarı Koreli yarı Nijeryalı model HyunMin Han, dünya şampiyonu kadın boksör ve Kuzey Kore mültecisi HyunMi Choi; Güney Kore’nin en sevilen kadın rapçilerinden Jessi gibi birçok önemli Koreli figürü içeriyor anlayacağınız.

Kampanya ayrıca insanları, Güney Kore’nin mesajlaşma uygulaması Kakao üzerinden, kendi videolarını çekip yollamaları için de teşvik ediyor. Wieden+Kennedy Tokyo ve Stink London, gönderilen videolardan daha sonrasında Jay Park’ın şarkısının sözlerine o görüntüleri ekleyerek hayran yapımı duracak bir video düzenleyip yollayanlarla geri paylaşıyorlar.

Künye:
Reklam veren: Nike
Ajans: Wieden+Kennedy
Yetkili Yaratıcı Yönetici, Küresel: Susan Hoffman
Yaratıcı Yönetmen: Azsa West
Reklam Yazarı: Jason Scott
Sanat Yönetmeni: Jordi Luna

Görsel: YouTube