Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Geçen Gün Daha İyiye

Her Geçen Gün Daha İyiye

Sporun sahip olduğu potansiyeli hissettirmek ve insanları spor yapmaya teşvik etmek isteyen Nike, sporun ilham verici gücüne odaklanıyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Play New isimli reklam filmiyle başarısızlıklar olsa bile denemekten vazgeçmemeyi vurgulayan Nike, bu kampanyanın devamı niteliğindeki Best Day Ever filmiyle sporun ilham verici gücüne odaklanmaya devam ediyor. İmkansız gibi görünen başarıların gerçeğe dönüştüğü bir gelecek tasviri sunan film, bu hayalin arkasına sporun gücünü koyuyor. Best Day Ever, sporun hem bireysel bazda hem de topluluk bazında itici bir güç olabileceği söylemini destekliyor. Başarıya ulaşmak güzel bir sonuç olsa da asıl önemli olanın inandığın şeylerin peşinden gitmek ve sporun keyfini çıkarmak olduğu anlatılıyor.

Sporun ilham verici ve birleştirici gücüne vurgu

Lebron James, Serena Williams, Shelly-Ann Fraser-Pryce vw Diede de Groot, A’ja Wilson gibi sporcuların yer aldığı ilham verici filmde sporun geleceği hayal ediliyor. Jamaikalı sprinter Shelly-Ann Fraser-Pryce 100 metreyi 10 saniyenin altında koşarsa ya da LeBron James bir maçta 120 sayı atarsa veyahut WNBA’in popülaritesi NBA’i geçerse gibi sınırsız bir dünyayı hayal eden kampanya, aslında ütopik bir söylemden daha çok gerçekleşebilecek potansiyele odaklanıyor. Bu sayede insanları spor yapmaya teşvik etmeyi hedefliyor.

Nike pazarlamadan sorumlu başkanı DJ van Hameren da sporun bir eğitim biçimi olduğunu vurgularken, kazanmak ya da kaybetmekten daha çok gelişime sunduğu katkıya odaklandıklarını söylüyor. En güzel günün içinde; bu yolculuk boyunca alınan dersler, kurulan bağ ve ortaya çıkan potansiyel yatıyor. Sporun ilham verici ve toplulukları bir araya getirici gücüne sahip bir platform olduğunun altını çizen Nike, en iyi günün her zaman bir sonraki gün olacağını söylüyor. Wieden+Kennedy imzalı filmin yönetmenliğini The Mandalorian serisinden de tanınan Rick Famuyiwa gerçekleştiriyor.

Künye

Müşteri: Nike
Ajans: Wieden+Kennedy

Görsel: YouTube