Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Futbolun Birleştirici Gücünden Doğan Bir Dünya

Futbolun Birleştirici Gücünden Doğan Bir Dünya

Nike, “The Land of New Football” kampanyasıyla futbolun yaştan, cinsiyetten, inançtan ve ten renginden bağımsız olarak tüm insanlığa ait olduğunu vurguluyor.

Nike son kampanyası “The Land of New Football” ile küresel futbol için yeni bir vizyon ortaya koyarken futbolun keyif veren bir eğlence olmasının yanı sıra birleştirici gücüne vurgu yapıyor. Bir manifesto oluşturmayı amaçlayan marka; daha yenilikçi, birleştirici ve yeşil bir dünyada kapsayıcılığı benimseyerek ve sistematik engellere karşı kolektif gücün farkında olarak hareket etmenin önemini ön planda tutuyor. Sporun neler yaratabileceğine dair bu üç farklı vizyonu da kampanya ile birlikte açıklıyor.

Futboldaki birliğin gücü ilham verebilir

Wieden + Kennedy Amsterdam tarafından yaratılan kısa film tadındaki reklam filminin yönetmenliğini Stkink prodüksiyon şirketinden Felix Brady gerçekleştiriyor. Yeni bir futbol diyarı fikrine odaklanan Nike, bu fikri dünyanın dört bir yanındaki futbol sahalarını ve stadyumlarını devasa bir toprak parçası üzerinde birleştirerek mecazi olarak görselleştiriyor. Sporcuyu ya da bir diğer değişle insanları ötekileştirmek, ayrıştırmak ve belirli kalıplara sokmak yerine birliktelik mesajının altını çiziyor.

Manchester United’da forvet oynayan İngiliz millî futbolcu Marcus Rashford’un başrolde oynadığı filmde geniş bir kadro yer alıyor. Pernille Harder, Azeem Amir Sara Däbritz, Natalia Gaitán ve Richarlison gibi futbolcuların yanı sıra Nike’nin topluluk ortağı Football Beyond Borders da kampanyada vurgulanıyor.

Nike ile uzun süredir çalışan İngiliz millî futbolcu Rashford, Birleşik Krallık’ta yeterince temsil edilmeyen azınlık gruplar ve evsizler için de pek çok kampanyada yer alırken gençlerin eğitimini desteklemek ve gelir adaletsizliği sonucu ortaya çıkan yoksulluğu önlemek için de çeşitli yardımlarda bulunuyor. Futbolun sadece bir noktadan değil kapsayıcı bir biçimde farklı noktalardan insanlara dokunabileceğini gösteriyor. Bu kampanyada da futbolun birleştirici gücünün gösterilmesi ve her türlü ayrımcılığa karşı birlik olması vurgulandığı için hiç düşünmeden “The Land of New Football” projesinde rol alıyor.

Filmin altyazıları arasında Türkçe dil seçeneği de bulunuyor.

Künye

Müşteri: Nike
Ajans: Wieden+Kennedy Amsterdam
Yapımcı: Khalid El Khouani, Magda Czyz
Yaratıcı Yönetmen: Craig Williams, Evgeny Primachenko
Yaratıcılar: Güney Soykan, Ane Santiago Quintas
Prodüksiyon Şirketi: Stink
Yönetmen: Felix Brady
İdari Yapımcı: Jon Chads
Yapımcı: Ben Croker
DoP: George Richmond, Sascha Wernik
VFX: The Mill

Görsel: Nike, The Mill