Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dirk Nowitzki Yarattığı Efsaneyle Roman Karakterine Dönüştü

Dirk Nowitzki Yarattığı Efsaneyle Roman Karakterine Dönüştü

Wieden+Kennedy Amsterdam tarafından Nike için hazırlanan reklam filmi Alman basketbolcu Dirk Nowitzki'nin parkelere veda ettiği gün yayınlandı.

NBA’de 21 sezon boyunca forma giyen Dirk Nowitzki, 10 Nisan’da son kez kendi taraftarının önünde çıktı. Phoenix Suns’a karşı American Airlines Center’da oynanan maçtan sonra normal sezonun son maçı olan San Antonio Spurs maçı ile birlikte emekliliğe ayrıldı. 1998 NBA seçmeleri ile Dallas Mavericks’e giden Alman basketbolcu geçirdiği 21 sezon boyunca tek bir takımda forma giymesi ve gösterdiği performansı ile istikrar abidesi oldu. 2011 yılında takımıyla NBA şampiyonluğu kazanırken, 1 kez normal sezon ve 1 kez NBA finalleri olmak üzere 2 MVP (En Değerli Oyuncu) seçildi.

Nike, tek ayak üstünde geriye çekilerek yaptığı atışla özdeşleşen Dirk Nowitzki için emekliye ayrıldığı tarihte bir reklam yayınladı. Wieden + Kennedy Amsterdam tarafından hazırlanan reklam filminin yönetmenliğini Rashad Floyd yaparken filminin çizimleri CRCR ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Özel tasarım kitap üzerinden reklam filmi çekildi

Animasyon ve tasarım stüdyosu Wizz tarafından tasarlanan kitap, büyük ve renkli resimlerden oluşuyor ve Alman oyuncunun kariyeri kafiyeli bir dille anlatılıyor. Efsanevi anların bulunduğu kitap çift sayfalı formlar şeklinde tasarlanmış. Kitabı çağdaş bir destan haline getirmek isteyen ajans internet sitesinde yaptığı açıklamada bunun için çift sayfa yayılımı ve dev resimler kullandığını belirtti. Böylelikle kariyeri boyunca yaşadığı önemli anlar tel bir kitapta toplanırken aynı zamanda yaşanılan bu anlar bir destana dönüşmüş oldu.

Wieden+Kennedy Amsterdam sanat yönetmeni Jeff Lam, efsaneyi destansı bir şekilde anlatmak için çalıştıklarını söyledi. Reklam filmi dışında basımı da yapılan ve Nowitzki’nin epik bir roman karakterine dönüştüğü kitaptan 41 kopya hazırlandı. Bir kopyası Dirk Nowitzki’ye diğer kopyalar da kariyerinde rol oynayan insanlara verildi. Wieden+Kennedy Amsterdam tarafından Nike için hazırlanan filmi aşağıdan izleyebilirsiniz. 41 numaralı forması ile 21 sezonda 1 takımda oynayan efsane basketbolcu Dirk Nowitzki için takımı da bir veda videosu yayınladı. 41.21.1 isimli videoya da buradan ulaşabilirsiniz.

Künye

Müşteri: Nike
Ajans: Wieden + Kennedy Amsterdam
Baş Yaratıcı Yönetmen: Eric Quennoy, Mark Bernath
Yaratıcı Yönetmen: Evgeny Primachenko, Craig Williams
Sanat Yönetmeni: Jeff Lam
Metin Yazarı: Alex Bower
Baş Yayın Yapımcısı: Joe Togneri
Hesap Yönetimi: Franky Wardell
Baş Tasarımcı: Joe Burrin
İllüstrasyon: CRCR
Yapım: Heart & Hustle
Yönetmen: Rashad Floyd
Ses Tasarımı: Randall Macdonald
Post-Prodüksiyon: Wizz
Motion Graphics: Unit Motion Design
Motion Designer: François-Côme du Boistesselin

Görsel: Youtube, Adweek