Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gözlük Takmadan Bu Reklamı Göremezsiniz

Gözlük Takmadan Bu Reklamı Göremezsiniz

Telekomünikasyon şirketi O2, 4G internet kullanımının farkını müşterilerine interaktif bir aktivasyonla gösteriyor.

Teknoloji hızla ilerlerken ona ayak uydurmak kimi zaman zor olabiliyor çünkü her gün yeni bir adım atılıyor ve daha bir öncekine alışamamışken hemen bir diğerine geçmeye çalışıyoruz. Son dönemlerde internet kullanım hızı değişime uğradı ve birçok kullanıcının kafası hala karışık durumda. 2004 yılında Japonya’da ilk kez kullanılan ve Türkiye’nin de Nisan 2016’da kullanmaya başladığı 4G ağına henüz geçmemiş veya yeni geçen ülkeler de bulunuyor. 4G, basit anlamıyla 4. nesil mobil ağ teknolojisi demek. G generation yani nesil kelimesinin baş harfi. 3G’den çok daha hızlı ve güvenilir bir bağlantı sağlayabiliyor, LTE ise 3G’den 10 kat daha hızlı internet sağlama iddiasında olan bir teknoloji, Türkçesi Dördüncü Nesil Uzun Vadeli Evrim anlamına gelen, “Fourt-Generation Long Term Evolution”.

Görünmeyen Reklam

2007 yılından beri Slovakya’da hizmet veren O2 Slovakia, müşterilerin bu durumdan dolayı kafalarının karıştığını, LTE 4G ayarı yaptırmak için mağazalarını ziyaret ettiklerini fark etti. O2, Elite Solutions ile The Unseen Ad adlı bir reklam kampanyasına imza attı. 4G teknolojisinin kullanımını arttırmak ve farkındalığını sağlamak için interaktif bir düzenek kullanarak aktivasyon hazırlayan marka, bir animasyon hazırlayarak bunu mağazalarındaki özel televizyonlarda yayınladı fakat bu video sadece yine özel hazırlanan bir deniz gözlüğüyle görülebildi.

Video, ilk başta çok renkli ve eğlenceli görünen bir su altı dünyasını yansıtıyor. Fakat zamanla videodaki görüntü renklerini kaybediyor. Yani 4G teknolojisi kullanılmadığında, zaman içerisinde izlediğiniz videolar, görüntüler değer kaybediyor ve bir şeyler eksiliyor. Mağazaya gelen müşterilerin bu deneyimi canlı olarak yaşaması teknolojiye daha kolay adapte olmalarını sağlamış olmalı. Ayrıca bu teknoloji Avrupa Bilim ve İnovasyon Festivali’nde de tanıtıldı.

Künye:

Reklamveren: O2 Slovakya
Reklam Ajansı: Elite Solutions
Yaratıcı Yönetmen: Peter Surin
Sanat Yönetmenler: Andrej Valko, Jozef Kyselica
Metin Yazarları: Slavomir Artim, Matej Valo
İllüstrasyon: Andrej Valko

Görsel: YouTube