Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Teknolojik Desteğiyle Yeni Nesil Yüz Maskeleri

Teknolojik Desteğiyle Yeni Nesil Yüz Maskeleri

Melek yatırımcı Shervin Pishevar ve ekibinin üzerinde çalışmış olduğu yeni nesil maskelerde artırılmış gerçeklik, gürültü engelleyici kulaklık ve ağız çevresini tamamen kapatan filtreleme sistemi olacak.

COVID-19 ile birlikte yüz maskeleri gündelik hayatın bir parçası haline geldi. Salgını etkisinin küresel olarak hissedildiği ilk zamanlarda haberini yaptığımız faceidmasks maskelere estetik bir yaklaşım sunuyordu. Tasarım kişiselleştirilmiş bir koruyucu maske sunmakla birlikte yüz tanıma teknolojinin kullanılmasını sağlıyordu. Ancak aradan geçen sürede maskelerin estetik görünümü bir yana işlevselliği daha önemli hala geldi.

Giyilebilir teknoloji olarak yüz maskeleri

Airbnb, Uber, Hyperloop gibi birçok girişimin yatırımcıları arasında yer alan Shervin Pishevar yeni nesil maskeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Salgının yayılımın hızlı bir şekilde arttığı bu dönemlere tıbbi malzemelerin önemine dikkat çeken melek yatırımcı Pishevar maskede birçok teknolojik özellik olacağına değiniyor.

Shervin Pishevar, Twitter’da @Balaji kullanıcısının bir gönderisi üzerinden tasarlanan maskelerin özelliğine değiniyor. Balaji yeni nesil maskeler ile büyük bir aşama kat edilebileceğini düşünüyor. Mikrofon, 360 derece kamera, kızılötesi, yüz tanımaya karşı koruma, artırılmış gerçeklik gibi özellikler maskelerin koruma özelliğini arttırabilir. Belki sadece filmlerde görmeyi düşündüğümüz bu özellikler kişileri enfeksiyona ve kirliliğe karşı korumasının yanında ekstra güvenlik önemleri sunabilir.

Shervin Pishevar’ın bahsettiği adeta bir giyilebilir teknoloji ürünü olan maskeler ise sadece ağız ve burun çevresini değil tüm kafayı saran bir tasarıma sahip. Gürültü önleyici kulaklıklar gürültü hem kirliliğini engelleyebiliyor hem de maske ile kaskı birbirine bağlayan birleştirici nokta olmak özelliğini taşıyor. Bunula birlikte maskeler, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklikle desteklenecek. Ağzı ve burnu kapatan filtreleri sayede kirli hava, polen ve virüsler vücuda giremeyecek.

Shervin Pishevar ve ekibi tarafından hayata geçirilen bir diğer tıbbi ürün 3B yazıcı kullanarak üretilebilen solunum cihazı oldu. Geçtiğimiz hafta tanıtılan ürünün ilk protipleri de 48 saat içinde hazırlandı. Cihazların kısa sürede Silikon Vadisi’ndeki diğer yatırımcıların desteği ile üretilip dağıtılması bekleniyor. Solunum cihazı kısa sürede tasarlanıp üretidi. Teknoloji ürünü maskelerin de üretimine çalışmalar tamamlanınca başlanacak.

Shervin Pishevar’ın paylaştığı ürün bilim kurgu filmlerindeki maskeleri veya VR setlerini anımsatan bu tasarımı ile yakın gelecekte maskelerin sahip olacağı özellikler hakkında insanlığa bir ipucu veriyor.

Görsel: Twitter