Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tekerleri de Katlanabilen Şehir Bisikleti

Tekerleri de Katlanabilen Şehir Bisikleti

İngiliz mühendis Alex Animashaun tarafından tasarlanan Tuck Bike, katlanır bisiklet konseptine tekerleri de dahil ediyor.

Özellikle metropollerde kullanmak üzere yaratılmış çok farklı katlanır bisiklet tasarımlarıyla karşılaşıyoruz son zamanlarda. Katlandıklarında sırt çantasına sığabilen elektrikli bisikletler HiMo H1 ve Smacircle S1, CES’de ödüllendirilen katlanır scooter Stigo yakın zamanda yer verdiğimiz örneklerdendi. Bu arada katlanır bisikletlerden söz etmişken katlanır teker REVOLVE’u da anmadan geçmek olmaz. Bu defa ise tekerleriyle birlikte katlanabilen Tuck Bike var sırada.

Tuck Bike

Tuck Bike katlanır bisiklet kullanan sürücülerin görüşleri alındıktan sonra tasarlandı

İngiliz mucit Alex Animashaun tarafından kent ulaşımını daha basit ve stressiz hale getirmek amacıyla tasarlanmış Tuck Bike. Eylül 2020’de Kickstarter kampanyasıyla bisiklet tutkunlarının huzuruna çıkacak tasarımda, kadronun yanı sıra tekerler de katlanabiliyor ve böylece katlandığında boyutu iyice küçülüyor. Bisiklet sadece 14 kg ağırlığında ve katlandığında boyutları 61 x 83 x 37 cm’e iniyor. Böylece küçük bir seyahat çantasına sığabilecek kadar küçüldüğünü düşünebilirsiniz. Ayrıca tekerler katlansa bile devreye giren minik spinner tekerler üzerinde bisikleti rahatça taşımak mümkün.

Tuck Bike özellikle yürüyen merdivenler, kalabalık metro koridoru gibi alanlarda rahatça taşınmak ve dengede durmak üzere tasarlanmış. Yine katlanmış haldeyken çalışma masanızın altına ya da bagaja rahatça sığabilecek büyüklükte.

Londra’da çalışmalarını sürdüren mühendis Alex Animashaun, Tuck Bike’ı tasarlamadan önce yaptıkları araştırmalarda, katlanır bisiklet kullanan sürücülerin görüşlerini analiz etmiş. Böylece mevcut katlanabilir bisikletlerle ilgili iki temel sorunun küçük kadro ve tekerlekler olduğunu ortaya çıkarmışlar. Tuck Bike ile bu sorunu çözdüklerine inanıyor. Stil ve performanstan ödün verilmemiş bir tasarım olduğunun altını çiziyor.

Tuck Bike

Alex Animashaun 3 yıldır Tuck Bike için geliştirdiği katlanır teker sistemi için çalışıyor ve şu an patent almayı bekliyor. Karbon fiber jant ve havasız köpük lastiklerden oluşan tekerler, pizza dilimi gibi 3 parça halinde katlanıyor. Lastikler delinmeye karşı dayanıklı ve havasız olduklarından pompa kullanmanız gerekmiyor.

Görsel: Tuck Bike