Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kaza Geçiren Bir Bisikletçinin Tasarımıyla Katlanır Bisiklet Kaskı

Kaza Geçiren Bir Bisikletçinin Tasarımıyla Katlanır Bisiklet Kaskı

Jeff Woolf, Flat Folding Helmet adlı katlanır bisiklet kaskıyla sürücüleri kask takmaya teşvik ediyor ve travmatik beyin yaralanmalarını önlemeyi hedefliyor.

Bisiklet tutkunlarının hayatını kolaylaştıran tasarımları hep takipte olduk. Dolayısıyla bisiklet kasklarına da sık sık yer veriyoruz. Konu katlanır bisiklet kaskı olunca kağıttan yapılmış katlanır kask EcoHelmet, bisiklet kullanıcılarının fikir ve beklentileri dinlenerek tasarlanan katlanır kask Closca Fuga gibi tasarımları burada anmadan geçemiyorum. Hatta sadece sarsıntı anında ortaya çıkan hava yastıklı kask Hövding’i de hatırlamakta yarar var. Şimdi tek hamleyle katlayıp çantanıza atabileceğiniz Flat Folding Helmet adlı bir başka katlanır kask var sırada.

Flat Folding Helmet 5 yılda geliştirildi

Bisiklet kullanmak büyük keyif ama bisikletten indiğinde gittiğin her yere kaskı taşımak pek de keyifli değil tabii. İngiltere’de bulunan Morpher adlı şirket de bu Flat Folding Helmet ile bu sıkıntıya çözüm sunuyor. Aslına bakarsanız bu şirketin hikayesi de önemli. Şirketin kurusu Jeff Woolf kendisi de bir bisiklet tutkunu. Büyük bir bisiklet kazasının ardından hayatta kalan Woolf, kendisi gibi bisiklet aşığı insanlar için daha iyi ve rahat bir kask yaratmak üzere yaklaşık 5 yıl boyunca çalışmış. Amacı kask kullanımını yaygınlaştırmak. Kendisi bir mucit, bir inovasyon uzmanı, bir iş adamı ve aynı zamanda da bir gazeteci. Şirketin misyonu da bisikletçileri ve tüm diğer sporcuları kask takmaya teşvik ederek hayatları kurtarmak ve travmatik beyin yaralanmalarını önlemek olarak tanımlanıyor.

Flat Folding Helmet’in internet sitesinde bisikletçilerle ilgili küçük bir araştırmaya da yer verilmiş. Buna göre bisikletçilerin %92’si kask giymiyor, %84’ü kask giymediği için hayatlarının tehlikede olduğunu hissediyor. %82’si taşıma zorluğu yüzünden kask giymediğini belirtiyor.

Aşağıdaki videoda, kaza geçirip kurtulan bir Flat Folding Helmet kullanıcısının deneyimlerine yer vermişler:

Standart kask malzemeleri olan EPS ve polikarbonattan yapılmış Flat Folding Helmet,
Morpher’e göre sıradan bir kask kadar güvenli. Her türlü hava koşulunda kullanıma uygun ve aynı zamanda hava alıyor. Kask, 15 yaş üzeri çocuklara, kask bedeni 52-58cm olan yetişkin kadın ve erkeklere uygun. Siyah, gümüş ve kırmızı ve çok renkli puantiyelere sahip modelleriyle renk seçenekleri de sunulmuş.

Görsel: YouTube