Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bisikletçiler İçin Şişme Kask

Bisikletçiler İçin Şişme Kask

Şişme kask Inflabi, hem güvenlik hem de taşınabilirlik konusunda iddialı bir ürün olarak piyasaya girmeye hazırlanıyor.

Bisiklet dünyasında çok yenilikçi kasklarla sıkça karşılaşıyoruz. Katlanırı, hava yastıklısı, petek dokulusu ve daha niceleri radarımıza takılanlardandı. Şimdi de boyutu, hafifliği ve darbelere karşı etkili bir kask oluşuyla gündemde olan şişme bisiklet kaskı Inflabi var sırada.

Bir bisiklet kaskında güvenlikten sonra aranan en önemli özellik hafif ve yer tutmayan bir ürün olması. Bu kadar çok sayıda katlanır kaskın geliştirilme nedeni de bu. Inflabi ise katlamanın dışında başka bir yaklaşım getiriyor.

Inflabi sıradan kasklara göre dört kat daha fazla şok emilimi vadediyor

Ürünle aynı adı taşıyan bir Alman girişimi tarafından geliştirilmekte olan Inflabi, henüz prototip aşamasında. Prototip, dikiş kaynaklı aşınmaya dayanıklı bir kumaşla kaplanmış TPU (termoplastik poliüretan) hava odacıklarına sahip.

Özel göstergeli bir pompa, kaskın gerektiği kadar şişip şişmediğini gösterecek

Bu hazneler şişirilip söndürülebiliyor. Herhangi bir bisiklet lastiği pompasıyla kaskı şişirmek mümkün. Ancak yine de ürünün yanına ona özel kompakt bir pompa dahil edilmesi planlanıyor. Bu pompa üzerindeki gösterge sayesinde, kaskın tam anlamıyla şişip şişmediğini gösterecek.

Kaskı şişirmek yaklaşık 20 saniye sürüyor. Inflabi, söndürüldüğünde küçük bir paket boyutuna inmenin yanı sıra, geleneksel kasklara göre birkaç başka avantaj daha sunuyor.

Şişirildiğinde hacminin %70’i hava olduğu için çok hafif bir ürün. Mevcut prototip 140 g ağırlığında ancak üretime geçilecek final modelin tam ağırlığı henüz belirlenmemiş. Esnek olduğu için, her sürücünün kafasına daha rahat uyum sağlıyor. Darbe aldıkça yıpranan köpük içermediğinden çarpma sonrası tekrar kullanılabildiği belirtilmiş. Tabii delinmemiş ya da patlamamışsa…

Tabii ki güvenlik en önemli husus. Tasarımcı ekip, Inflabi’nin geleneksel köpük kasklara göre dört kat daha fazla şok emilimi sunduğunu iddia ediyor. Hatta bu yılın sonunda tam Avrupa EU1078 güvenlik sertifikası alacağı belirtilmiş.

Planlar, Inflabi kasklarının ilk serisinin Ağustos ayında ön siparişle satışa sunulması ve sevkiyatın Kasım ayında başlaması yönünde. Tedarik zinciri sorunları nedeniyle bu tarihler değişebilir. Tahmini fiyatı yaklaşık 163 dolar olacak.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Inflabi (@inflabi)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Inflabi