Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Göklerden Gelen Bir Pizza Vardır

Göklerden Gelen Bir Pizza Vardır

Domino's, özel jet giysisi giyen teslimat görevlisi ile Glastonbury Festivali'nde sıra dışı bir pizza teslimatı gerçekleştirdi.

Yıllar yıllar önce içinde pizzayı sıcak tutan bir fırını da bulunan kendi otomobilini geliştiren Domino’s, son dönemde drone kullanımı ile dönüşen teslimat seçeneklerine farklı bir alternatif getirdi. Kullanıcıların 12 bin fit yüksekliğe kadar uçmalarını sağlayan özel jet giysileri geliştiren İngiliz teknoloji şirketi Gravity Industries ile iş birliği yapan Domino’s, ünlü İngiliz müzik festivali Glastonbury’de alışılmadık bir teslimat gerçekleştirdi. Özel jet giysisi giyen Domino’s pizza teslimat görevlisi, havadan süzülerek indiği festival alanında pizza dağıttı.


Domino’s’un özel teslimat kostümü, karbon fiber, alüminyum ve 3D baskılı polipropilenden üretildi. Jet Suit, gücünü uçak yakıtı veya dizel ile çalışan mikro jetlerden alıyor. Pilotun koluna ve sırtına takılan motorlar ise kullanıcının havada süzülmesini sağlıyor. Saatte 80 mil hıza ulaşabilen Jet Suit’in teknik olarak 12 bin fit irtifaya ulaşabileceği belirtiliyor.

Jet Suit ile dünyanın ilk teslimatını gerçekleştiren Domino’s’un bu fütüristik yöntemi yaygınlaştırıp yaygınlaştırmayacağı ise henüz net değil. Gravity Industries’in uçan takım elbiselerinin 483 bin dolardan başladığı ve aynı anda yalnızca iki pizza taşıyabildiği göz önüne alındığında, jet teslimat şirket için pek de sürdürülebilir bir seçenek olmayabilir.

Geniş ölçekte uygulama alanı bulamasa da, festivalin son gününde sahne alan Elton John’un “Rocket Man” performansına atıfta bulunan bu hamlesiyle Domino’s geniş ölçekte hayli konuşulmayı başardı. Markanın festivaldeki bu şovunun paylaşıldığı içerikler yalnızca TikTok‘ta 983 milyonun üzerinde görüntüleme aldı.

Öte yandan Domino’s, hem pilotu güvende hem de pizzayı sıcak tutan tamamen özelleştirilmiş bir teslimat giysisini Havas UK imzalı bir reklam filmiyle duyurdu. Tanıtım filminde, Glastonbury’deki mağazadan siparişleri alan teslimat görevlisinin kısa bir uçuşun ardından 200 bin kişilik dev festival alanına inişini ve uçan pizzaları müzik severlere teslim etmesinin ardından yeniden havalanışını görüyoruz. Somerset semalarında süzülen Domino’s Jet Suit Pizza Pilot’un 360 derecelik görüntülerini aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 


Görseller: Twitter, Youtube, Instagram