Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otomobilin Dokunmatik Ekranından Pizza siparişi

Otomobilin Dokunmatik Ekranından Pizza siparişi

Otomobilin konumunu kullanan Xevo, otomobil ekranı üzerinden verilen Domino's Pizza siparişlerinin, sıcak ve zamanında teslim alınmasını sağlıyor.

Domino’s Pizza pizzalarını sıcak ve özenli iletmek için farklı çalışmalar yapıyor. Teknolojik gelişmeleri de yakından takip eden şirket, güncel gelişmeleri, sipariş alımı ve teslimatına entegre ederek servislerinde yüksek başarı sağlamak istiyor. Pizza zinciri markası, daha önceleri, hızlı ve sıcak servis için dünyanın ilk otonom pizza kuryesini hizmetine eklemişti. Yine bir başka çalışmasında Snapchat üzerinden artırılmış gerçeklik kullanılarak bir filtre hazırlamış, pizza siparişi için müşterilerini teşvik etmişti.

Otomobil ekranına entegre sipariş sistemi

Domino’s Pizza, alternatif sipariş seçeneklerine bir yenisini daha ekledi. Otomotiv ticaret platformu Xevo ile işbirliği yaparak yürüttüğü çalışmada müşteriler otomobillerinde bulunan dokunmatik ekranı kullanarak sipariş verebilecek. Google Home, Amazon Alexa gibi araçlar üzerinden de sipariş kabul eden Domino’s Pizza, 2014’te Ford Sync üzerinden, otomobilinizdeyken sesli sipariş verebilme uygulaması da başlatmıştı. AnyWare girişiminin bir parçası olan bu projede ise aracınızın konumu açık olduğu takdirde araç hakkında bilgiye ulaşarak sipariş en yakın şubeye iletiliyor. Ardından istenirse şubeden teslim alınabiliyor istenirse de eve teslim edilebiliyor. Domino’s Pizza dijital deneyim direktörü Chris Roeser, uygulamanın, hizmet kalitelerini arttırmak için yaptıkları çalışmaların bir yenisi olduğunu dile getirirken, bu alanda önceden yaptıkları çalışmaların proje için yol gösterici olduğunu belirtiyor. Örneğin, pizzaya istediğiniz yerde ulaşabilme imkanı sunan, 200 binden fazla geleneksel olmayan teslimat yeri içeren Domino’s HotSpots projesi Nisan 2018’den beri devam ediyor.

Bulunduğunuz konuma göre Domino’s Pizza hazırlanmaya başlıyor

Verilen izinle otomobilin konumunu ve gideceği yönü bilen uygulama, sipariş tam zamanında ve sıcak olarak teslim etmeyi hedefliyor. Xevo pazarlama müdürü Brain Woods, konum bilgisi ile müşterilerin en yakın Domino’s Pizza şubesinden ürünleri temin edebilmesinin daha kolay olacağını dile getiriyor. Dolayısıyla Xevo sistemi bulunan tüm otomobillerin konum bilgisinin paylaşıma açık olması gerekiyor. Şirketin teknoloji şu ana kadar 25 milyon otomobilde bulunuyor. Woods bu sayının 2019’un ikinci çeyreğinden itibaren daha da artacağını söylüyor.

Artık yolculuk sırasında, otomobildeki ekran üzerinden Domino’s Pizza siparişi verilebilir. Sipariş en yakındaki Domino’s şubesinden alınabilir veya gidilecek konuma gönderilmesi talep edilebilir. Xevo, araç içi deneyiminin tanıtımını ve gösterimini nisan ayında Phoenix, Arizona’daki Restaurant Liderlik Konferansında yapacak. Uygulama ABD’de geçerli olacak ancak teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, uygulamanın kısa sürede yayılacağı söylenebilir.

Görsel: Xevo, Domino’s Pizza Facebook