Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Düşünce Gücüyle Pizza Siparişi

Düşünce Gücüyle Pizza Siparişi

Domino's Pizza, Stranger Things’in dördüncü sezonu öncesi kısa bir süreliğine geri dönen 80’lerin ambalaj tasarımını ve Domino's Mind Ordering uygulamasını dizinin karakterlerinin yer aldığı kampanya ile duyuruyor.

Netflix’in popüler dizisi Stranger Things, uzun bir aranın ardından dördüncü sezonuyla geri dönüyor. Dizinin ilk kısmı 27 Mayıs’ta ikinci kısmı ise 1 Temmuz’da izleyiciyle buluşacak. 2016 yılında başlayan bilim kurgu dizinin üçüncü sezonu 2019 yılında yayınlanmış araya pandeminin girmesi nedeniyle dördüncü sezonun çekimleri birçok kez ertelenmişti.

Bu kadar uzun soluklu bir aranın ardından diziyi takip edenler için hafızaları tazelemek gerekebilir. Domino’s Pizza, kısa film tadındaki reklam filmiyle yeni sezon öncesi hem ortamı ısıtıyor hem de pizza siparişi için sürükleyici uygulama deneyimini tanıtıyor.

domino's mind ordering

Hangi pizzayı sipariş edeceğine “zihin okuyan” uygulama karar versin

Domino’s Pizza 4. sezonun galasından önce daha önce hiç karşılaşmadığımız bir sipariş uygulaması için Netflix ile iş birliği yapıyor. WorkInProgress tarafından yaratılan kampanya uygulama üzerinden yeni bir çevrim içi sipariş yöntemini tanıtmak için kullanılıyor. Doğaüstü olayların meydana geldiği diziyi özleyenlerin yeni sezon öncesi heyecanını biraz daha artırıyor.

Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) ve Lucas Sinclair (Caleb McLaughlin), karakterlerinin yer aldığı reklam filmi izleyiciyi 1986’ye götürüyor. Film, kurgusal kasaba Hawkins’de, laboratuvarda yer alan genç bir deneğin zihin gücüyle pizza siparişi vermeye çalışmasıyla açılıyor. Bu sırada Domino’s Pizza şubesine giden ikili elektriklerin gidip geldiği tuhaf bir ana şahit oluyor. Işıklar geri geldiğinde bir anda ortaya çıkan yeni sipariş fişi Stranger Things’in gizemli ve ürkütücü havasını hissettiren an alıyor.

Kampanya, markanın kolay sipariş vermeye imkan tanıyan ve Stranger Things evreninden çeşitli sürprizleri barındarıan Domino’s Mind Ordering uygulamasını vurguluyor. Uygulama, yüz tanıma ve göz izleme teknolojisini kullanarak çalışıyor ancak Domino’s Pizza kullanılan verilerin depolanmadığının altını çiziyor. Kullanıcılar belirli yüz ifadeleri ve kafa hareketleriyle pizza siparişi verebiliyor. Müşteriler; daha önceden kaydedilmiş siparişler, markanın kolay sipariş özelliği, ödeme ve teslimat bilgileri sayesinde “doğaüstü güçlerini” ortaya çıkarıyor.

80’lerden kalma retro pizza kutusu

Uygulama, sipariş dışında çeşitli mobil deneyimler de sunuyor. Stranger Things hayranları, Domino’s Mind Ordering uygulaması sayesinde Eleven olmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimleme fırsatı yakalarken “telekinetik güçler” kullanarak çeşitli sürprizlerle karşılaşabiliyor. Dizinin karanlık ve korku dolu canavarı Demogorgon da bu sürprizlerden biri olarak gösteriliyor.

Domino’s Mind Ordering uygulaması, sadece ABD’de kullanıma sunuluyor. Uygulama App Store ya da Google Play üzerinden indirilebiliyor. Fast food zinciri nostaljik esintiler yaratmak için ABD içindeki mağazalarda sınırlı bir süre için 1980’lerden kalan retro pizza kutusuyla siparişleri teslim edecek.

Künye

Müşteri: Domino’s Pizza
Ajans: WorkInProgress
Prodüksiyon Şirketi: brother
Yönetmen: Theodore Melfi

Görsel: Domino’s Pizza