Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Sukulentler

LEGO Sukulentler

LEGO, çiçek buketi ve bonsai ağacıyla başlattığı Botanik Koleksiyonu'nu genişleterek sukulent ve orkide setleriyle baharı karşıladı.

LEGO meraklılarının doğa tutkusu, son yıllarda LEGO Ideas’ta yüksek oy alan mercan resifi ve deniz yaşamı gibi fikirlerde açıkça görülüyor. Öte yandan şirket, çiçek buketi ve bonsai ağacı seti gibi yeni ürünlerle botanik koleksiyonunu da çoktan başlattı. Bu botanik koleksiyonuna en son eklenenler ise şirin mi şirin sukulentler bir de orkide.

“Solacak mı?” endişesi yaşatmayan çiçekler

LEGO bu yeni setler için yaptığı açıklamada “Gerçeği kadar güzel. Hayatta tutmak ise çok daha kolay” diyor. Bunu söylerken de hep çiçek yetiştirmeye heveslenen ama çiçekleri yaşatma konusunda sıkıntı yaşayan kitleye sesleniyor.

Sukulentler seti fikri, iç mekan sukulent bitkilerinin ve kaktüslerin popülaritesinden doğmuş. 771 parçadan oluşan bu setle, gerçek sukulent türlerinden ilham alan dokuz farklı bitki oluşturabiliyor. Her bitki kendi küçük siyah saksısında geliyor. Bu tekli bitkilerle, gruplar halinde aranjmanlar oluşturulabiliyor. Hepsini birleştirmek de mümkün. Hepsi birleştirildiğinde, modelin tamamı 13 cm yüksekliğe, 17 cm genişliğe ve 17 cm derinliğinde sahip oluyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

LEGO (@lego)’in paylaştığı bir gönderi

LEGO Orkide seti, açık mavi bir saksıya yerleştirilmiş pembe beyaz çiçeklerden oluşuyor. Çiçeklerin 5 yaprağı ve iki de hava kökü bulunuyor. 608 parçadan oluşan bu set, 39 cm yüksekliğe, 30 cm genişliğe ve 24 cm derinliğe sahip. Yaratıcılığına güvenen LEGO tutkunları, kişiselleştirilmiş bir orkide tasarımı yaparak kendi çiçek aranjmanlarını farklılaştırabiliyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

LEGO (@lego)’in paylaştığı bir gönderi

LEGO Group Baş Tasarımcısı Michael Psiaki, “Bu setin tasarımı, tasarım süreci boyunca ofiste sahip olduğumuz gerçek bir orkideden ilham aldı. Böylece çiçeğin mevsimler boyunca nasıl değiştiğini görebildik” diyor. “Bu setle ilgili bir zorluk, LEGO öğelerinden, yapması eğlenceli ama aynı zamanda bakması da güzel olan silindirik bir saksı oluşturmaktı”.

Hem LEGO Orkide hem de LEGO Sukulentler, çarpıcı tasarımları ve karmaşık ayrıntıları seven yetişkin LEGO tutkunlarını hedefliyor. Setlerin satışı 1 Mayıs 2022’de başladı.

Bu haberi okurken, doğa sevgisinin plastik ürünlerle çeliştiğini aklınızdan geçirdiyseniz, doğru yerdesiniz. LEGO da bu çelişkiyi ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma içinde. Geri dönüştürülmüş plastikten ürettiği prototiple değişimin eşiğine varmış durumda. 

LEGO Sukulentler

Görsel: LEGO