Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Domino’s Şubelerinin Çatısında Pizza Kutusu Avı

Domino’s Şubelerinin Çatısında Pizza Kutusu Avı

Domino’s Pizza, Brezilya'da gerçekleştirdiği kampanyası ile Walter White'ın çatıya pizza fırlattığı unutulmaz Breaking Bad sahnesine gönderme yapıyor.

Breaking Bad‘in sona ermesinin üzerinden altı sene geçmiş olmasına rağmen diziye olan ilgi sevenleri tarafından hala tazeliğini koruyor. Beş sezon süren dizinin sona ermesinden iki sene sonra seride yer alan Saul Goodman karakterinin hayatının işlendiği Better Call Saul‘un başlamış olması ve ardından geçtiğimiz günlerde Netflix tarafından yayınlanan El Camino: A Breaking Bad Movie filmi Breaking Bad’in her daim gündemdeki yerini perçinledi.

Breaking Bad sonrası Jesse Pinkman’ın kaçış serüvenini konu edinen filmin yayınlanmasından kısa bir süre sonra tüm karakterlerin hikayeleri ve serisin kendisi yeniden gündeme yerleşti. Tabii Breaking Bad deyince akla gelen sahnelerden bir tanesi de tek seferde çekilen pizza sahnesi. 2010 yılında serinin üçüncü sezonunda yer alan bu sahne izleyiciler tarafından öyle benimsendi ki üzerinden yıllar geçse bile unutulmadı. Hatta evin gerçek sahipleri 2017 yılında hayranların evin önüne gelip çatıya pizza atmasından artık rahatsız duyduklarını belirterek evin önüne demir çit çekme kararı almıştı.

Domino’s şubelerinin çatılarındaki pizza kutularını bulana bir sene ücretsiz pizza

Jesse Pinkman’ın kaçışının anlatıldığı film ile birlikte yeniden gündemde olan Breaking Bad’in unutulmayan bu sahnesini kampanyasında kullanmak isteyen Domino’s, Brezilya’da gerçekleştirilen kampanya ile tüm gözleri şubelerinin çatısına çevirdi.

Pizza zinciri, GUT São Paulo tarafından hazırlana kampanya ile Brezilya’daki bazı şubelerinin çatısına pizza kutuları yerleştirdi ve dizinin hayranlarını bu kutuları bulmaları için teşvik etti. Şirket, yerleştirilen pizza kutularını bulan müşterilerine bir sene boyunca ücretsiz olarak pizza vereceğini duyurdu. Domino’s Brezilya pazarlama direktörü Edwin Junior Breaking Bad’in en ikonik anlarından biri olan bu sahneyi gerçek hayata taşımak istediklerini ve yıl boyunca bedava pizza vererek kampanyayı farklı bir boyuta taşıdıklarını ifade etti.

Pizza kutularını drone ile arayan da var çatıya merdiven dayayıp çıkan da

Rio de Janeiro ve Sao Paulo’daki dokuz şubenin çatılarında belirli yerlere konulan kutular için müşteriler kıyasıya bir yarışa girdi. Gut Sao Paulo yaratıcı yönetmeni Bruno Brux hayranların farklı yöntemler deneyerek kutuları aradığını söyledi. Kutuları bulmak için şube üzerine drone uçuranlar, merdiven dayayıp çatıya çıkanlar, tek tek şubeleri gezip kutuyu bulmaya çalışanlar yer alıyor. Brux, 12 kilometre yürüyerek beş farklı şubeyi gezen bir müşterinin gittiği rotayı gösteren haritayı kendileri ile paylaştığını da söylüyor. Domino’s pazarlama ekibi pizza kutusunu bulmaya kendini adamış olan bu müşteriye umut vermek amacı ile yerleştirdiği kutulardan birinin videosunu ona gönderdi ve aramaya devam etmesini söyledi.

Ancak kutuları bulmaya kendini adayan hayranların ellerini çabuk tutması gerekiyor. Bir sene boyunca ücretsiz olarak pizza yemek isteyen hayranlar pizza kutularının 17 tanesini bulmuş durumda. Domino’s Brezilya pizza kutularını bulan müşterilerin fotoğrafını çekerek @dominospizzabrasil kullanıcısı ve #saymyname etiketi ile Instagram’a yüklemesini istiyor.

View this post on Instagram

O GERENTE ENLOUQUECEU! Quer 1 ANO DE PIZZA GRÁTIS? Então se liga nestes 4 passos e partiu caçar caixa de Domino's no telhado! #saymyname . . . . Promoção válida somente no dia 11/10/2019, para fotos publicadas até as 23:59h. Os participantes que localizarem as caixas, marcarem @dominospizzabrasil e usarem #saymyname na foto no feed, ganharão o prêmio. A imagem já enviada por um participante não poderá ser usada por nenhum outro. A Domino’s Pizza se reserva o direito de alterar ou encerrar suas promoções sem aviso prévio. A quantidade de vouchers é limitada. Será feito uma conferência das fotos enviadas com as lojas participantes que serão previamente definidas pela marca. O vencedor terá direito a 52 vale vips, 1 por semana, que dará direito a uma pizza grande, massa tradicional ou fina, de qualquer sabor. Exclusivo para compras feitas via balcão ou telefone nos prazos especificados em cada vale. Os vales não são cumulativos.

A post shared by Domino's Pizza Brasil (@dominospizzabrasil) on

Künye

Müşteri: Domino’s Pizza Brazil
Ajans: GUT São Paulo
CCO: Anselmo Ramos
ECD: Bruno Brux
Sanat Yönetmeni: Laís Lira
Metin Yazarı: Julia Mota
Müşteri Yönetimi: Valeria Barone
Hesap Yönetimi: Camila Prado
Yapım Müdürü: Mariane Goebel
Domino’s Pazarlama Müdürü: Edwin Junior

Görsel: The Drum, Youtube