Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Domino’s Pizza Fırınlı Elektrikli Bisikletini de Piyasaya Sürüyor

Domino’s Pizza Fırınlı Elektrikli Bisikletini de Piyasaya Sürüyor

Domino's Pizza fırınlı teslimat otomobillerinden sonra fırınlı elektrikli bisiklet de piyasaya sürüyor.

Domino’s, teslimat ve sipariş süreci ile ilgili sürekli yenilik yapıyor ve bu yenilikleri de kampanyalarının merkezine koyuyor. Hatta haberin devamında görebileceğiniz üzere bir tür kişisel hava aracı olan jetpack’ler bile onların değerlendirdiği teslimat yeniliklerinden. Birkaç yıl önce otomotiv üreticisi Local Motors ile iş birliği yapmış, dahili fırını olan “Domino’s DXP” isimli otomobili tanıtmıştı. Bu defa da siparişlerin fırından yeni çıkmış gibi gelmesini sağlayacak şekilde tasarlanan ve yine “dxb” ismini taşıyan e-bisikletle adından söz ettiriyor.

Bu yüksek teknolojiye sahip araç, yolculuk boyunca pizzayı 68°C sıcaklıkta tutabiliyor. Fanla çalışan yerleşik bir fırına sahip. Fırınının yanı sıra gelişmiş bir amortisör sistemiyle donatılmış. Yapılan açıklamaya göre bu sistem g kuvvetini %67 oranında azaltıyor. Bu da pizzanın ve içeceklerin “sıfır” türbülansla sorunsuz bir yolculuk yapmasını ve pizzanın restorandan çıktığı zamankiyle aynı “mükemmel” durumda olmasını sağlıyor.

Teslimat süresince fırının sıcaklığı da ışıklandırmayla aracın arkasında beliriyor. Bu da e-bisikleti adeta bir reklam panosuna dönüştürüyor.

Domino’s, drone’lardan jetpack’lere her türlü yeniliği değerlendiriyor

Gece geç saatlerde acıkanlar için de bu bisikletle teslimat yapılacak. Hava karardığında, yolda görünür olmalarını sağlayan şık ışık panelleri sayesinde kuryenin de güvenliğini sağlıyor. Domino’s, bu araçlar için “daha önce hiçbir pizza şirketinin gitmediği yerlere cesurca gidiyor.” ifadesini kullanıyor.

Domino’s Grup CEO’su ve genel müdürü Don Meij, pizza teslimatı konusunda drone testlerinden jetpack’lere kadar pek çok yeniliği değerlendirdiklerini açıklamış: “Bizim için mükemmel pizzayı sunmak bir işten daha fazlasıdır; bu bizim temel amacımızdır ve DNA’mızın derinliklerine işlemiştir. Dxb, pizzanızın kalite ve lezzetten ödün vermeden rekor sürede size ulaşmasını sağlama arayışımızdaki bir sonraki heyecan verici dönüm noktasıdır… Nasıl taşınıyor? Hedefine vardığında nasıl görünecek ve tadı nasıl olacak? Hâlâ sıcak ve taze olduğundan nasıl emin oluyorsunuz? Domino’s’ta yaptığımız her şey, müşterilerimizin fırından yeni çıkmış deneyiminin tadını evlerinin konforunda çıkarabilmeleri için tasarlanıyor.”

Domino’s dxb e-bisiklet, şirket ABD merkezli olmasına rağmen ABD’ de olmayacak. Şu an için yalnızca Avustralya’nın Domino’s Pizza Enterprises grubu tarafından denetlenen bölgelerde satışa sunulacak. Böylece, Avustralya, Yeni Zelanda, Belçika, Fransa, Hollanda, Japonya, Almanya, Lüksemburg, Tayvan, Malezya, Singapur ve Kamboçya olmak üzere 12 uluslararası pazar bu araçlardan faydalanabilecek.

Görsel: Domino’s Pizza