Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Buruşturulmuş Kağıtlardan Yapay Zekâ Ürünü Mimarilere

Buruşturulmuş Kağıtlardan Yapay Zekâ Ürünü Mimarilere

Mimari tasarımcı Tim Fu, buruşturulmuş kağıtların biçimlerini ünlü mimarların stilleriyle harmanlayan yapay zekâ ürünü tasarımlar yaptı.

Herkesin yapay zekâyla bir şeyler ürettiği bir dönemde, fikrin ne olduğu yaratıcılığı belirleyen en temel unsurlardan biri haline geldi. Kariyerinin bir döneminde Zaha Hadid Architects’te çalışmış olan başarılı mimari tasarımcı Tim Fu da yapay zekânın mimari uygulamalara nasıl entegre edilebileceği konusunda yaratıcı bir işe imza atmış.

Frank Gehry yönteminden ilham aldı

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tim Fu (@ti.fu)’in paylaştığı bir gönderi

Tim Fu, bu yeni projesini gelişigüzel buruşturulmuş kağıtlarla birlikte tasarımcılar ve mimarlar için bir yapay zekâ platformu olan LookX’i kullanarak yaratmış. Fu’nun ilham kaynağı, Frank Gehry’nin The Simpsons’ta ölümsüzleştirilen meşhur yaratıcı pratiği olmuş. Mimari setler üzerine eğitilmiş bir model olan LookX’in düz beyaz buruşuk kağıt parçalarına nasıl tepki vereceğini görmeye karar vermiş. Bir görsel yükleyerek ve farklı ünlü mimarları da prompt’lara ekleyerek kullanarak inanılmaz sonuçlar elde etmeyi başarmış.

Tim Fu “Keyfi olarak yapılan bir girdinin yapay zeka tarafından çok hassas sonuçlar üretecek şekilde nasıl yorumlanabileceğini, böylece tuhaflık ile niyet arasındaki keskin karşıtlığın tasarımda nasıl bir rol oynayabileceğini göstermek istedim” açıklamasında bulunmuş.

Fu halihazırda Studio Tim Fu‘daki uygulamalarına yapay zekâyı dahil ediyor ve yapay zekâyı mimari tasarımcılar için açık bir ilerleme yolu olarak görüyor.

Buruşturulmuş kağıt demişken, bu kağıt toplarının gölgelerinden faydalanarak portreler çizen Guy Larsen’i de anmadan geçmeyelim.

Görsel: Instagram