Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zekalı İç Mimari Tasarım Aracı

Yapay Zekalı İç Mimari Tasarım Aracı

AI Interior Designer, herhangi bir iç mekan fotoğrafını stil tercihlerinize uygun şekilde yeniden üretiyor.

Yapay zekanın yaratıcı alanda sızmadığı bir nokta neredeyse kalmadı. Animasyon, görsel kimlik tasarımı, metin yazarlığı, kaligrafi, moda tasarımı, fotoğraf, müzik ve mimari yapay zeka ürünü projelere sıkça şahit olduğumuz alanlar. İç mimari alanında da bu türden araçlar oldukça konuşuluyor. Şu sıralar en çok dikkat çeken iç mimari araçlarından biri de AI Interior Designer.

84 stil arasından seçim yapabilirsiniz

AI Interior Designer, Google Colab ortamında ControlNet kullanılarak yaratılmış. ControlNet ayağında lllyasviel‘in (Lvmin Zhang) colab ayağında ise tg-bomze‘nin (Denis Malimonov) imzası bulunuyor.

Aracı kullanmak için ilk adım, ücretsiz stok fotoğraf sitesi unsplash üzerinden bir iç mekan fotoğrafı yüklemek. Daha sonra stil ayarlarına geçiyorsunuz. Eksiksiz görünen çok uzun bir stil listesi var. Yukarıda da söylediğim gibi 84 stil seçeneği sunulmuş. Ayrıca tercih ettiğiniz özel still ayarları varsa onları da metin olarak girebiliyorsunuz. Nihayetinde, başta yüklediğiniz fotoğrafın tüm komutlarınız dikkate alınarak değiştirildiği bir sonuç elde ediyorsunuz. Buradan araca erişebilir, siz de denemeler yapmaya başlayabilirsiniz.

AI Interior Designer, iç mimari alanı için iyi bir beyin fırtınası aracı/ilham kaynağı olabileceği gibi, bu alandaki editoryal görsel üretimi için de kullanışlı olabilir.

Görsel: Twitter