Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evinizi Yapay Zekânın Dekore Etmesini İster misiniz?

Evinizi Yapay Zekânın Dekore Etmesini İster misiniz?

İç mekan tasarımı yapan yapay zekâ platformu Interior AI, evlerine yeni işlevler kazandırmak isteyenler için farklı stillerden uyarlanan tasarımlar sunuyor.

Pinterest ilham veren dekorasyon fikirleriyle dolup taşabilir ya da artırılmış gerçeklik kullanan Ikea Place App gibi uygulamalar beğendiğiniz koltuğun evinizde nasıl duracağını gösterebilir. Ufak değişimlerle ilgili fikir edinmenin çeşitli yolları, büyük değişimler için de profesyoneller var. Tabi artık bir de yapay zekâ var.

Tasarımın hemen her alanında kendini gösteren yapay zekâ, Interior AI ile iç mekan tasarımına el atarak evlerin içine giriyor. Yeni yapay zeka görüntü oluşturucu, kullanıcıların kendi iç mekanlarını yeniden tasarlamalarına yardımcı oluyor. Modern mimari projelerinden görüntüler üretmek için yapay zekâyı kullanan bir diğer platform olan This House Does Not Exist‘in yaratıcısı Levelsio tarafından geliştirilen Interior AI, evlerine yeni işlevler kazandırmak isteyenler için farklı stillerden uyarlanan tasarımlar sunuyor.


İnternetten bulunan bir mekan görseli ya da çekilmiş bir fotoğrafın web sitesine yüklenmesinin ardından yapay zeka yüklenen görseli Minimalist, Art nouveau, Barok veya Cyberpunk gibi  önceden belirlenmiş 16 stilden birine uyacak şekilde yeniden tasarlıyor. Kullanıcılar aynı zamanda platform üzerinden oda, mutfak, ev, ofis, spor salonu gibi farklı işlevler seçebiliyorlar.

Tasarımlar bazı anahtar kelimelerle etiketleniyor. Böylece ilgili kelimeye tıklandığında o konseptte yapılan örnek çalışmalara ulaşılabiliyor. Bunun yanı sıra yapay zeka tarafından hazırlanan tasarımlar kullanıcılar tarafından oylanarak değerlendirilebiliyor.

Interior AI, Test aşamasını tamamlayan oldukça yeni bir platform olan Interior AI’nin lansmanı 1 Ekim 2022 tarihinde yapıldı. Ancak yoğun talep karşısında sadece bir hafta içinde sınırsız render ve aralarında seçim yapabileceğiniz bir düzine oda seçeneğine olan ücretsiz bir platformdan, sınırsız kullanım için ayda 34 dolar talep eden bir versiyona evrilmiş durumda.

Orijinal İç Mekan Görseli

Yapay Zeka Tarafından Tasarlanan İç Mekan Görseli

Görseller: Interior AI, Twitter