Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Decathlon ‘Nolhtaced’ Adıyla İkinci El Spor Eşyaları Satacak

Decathlon ‘Nolhtaced’ Adıyla İkinci El Spor Eşyaları Satacak

Klasik tüketim modeliyle birlikte adını da tersine çeviren Decathlon, 'Nolhtaced' adlı mağazalarında müşterilerden satın aldığı eşyaları satmaya hazırlanıyor.

Decathlon Belçika, ülkedeki üç mağazasının ismini bir ay boyunca Nohltaced olarak değiştireceğini duyurdu. Bu değişikliğin sebebi, bir süredir sürdürülebilirliği şirket politikasının önemli bir parçası haline getirmeye çalışan şirketin son projesiyle yakından ilgili.

Decathlon kelimesinin tersten yazılmış versiyonu olan Nohltaced, klasik tüketim modelini de tersine çeviren markanın son kampanyasının parçası. Bir ay boyunca isimleri tersten yazılacak olan Evere, Namur ve Ghent şehirlerindeki Decathlon mağazalarında yenilenmiş ikinci el veya kullanılmamış spor eşyaları satılacak. Müşterilerin eski veya kullanılmamış ürünlerini garanti kapsamında satın alarak tamir eden Decathlon, bu ürünlerin satışını belirlenen üç mağazada gerçekletirecek.

Decathlon’a eşyalarını satan müşteriler, karşılığında yeni ekipman veya diğer ikinci el ürünlerden satın alırken kullanabilecekleri iki yıl geçerli bir kupon alacaklar. 2022 yıl başında bu yana test aşamasındaki proje kapsamında, iç giyim, mayo, çorap ve kask hariç 26 bin parça ürün müşterilerden geri satın alındı. Decathlon bunun karşılığında müşterilerine toplam değeri 593 bin 220 Euro olan kuponlar tanımladı. Şirket yeniden satılamayan ürünleri de geri dönüşüm için ücretsiz olarak kabul ediyor.

Decathlon, ikinci el eşyalara ikinci bir şansı vermeyi seven bir marka. Geçtiğimiz yıl Decathlon Türkiye de, kullanılmayan spor ürünlerini yeni sahipleriyle buluşturmak amacıyla 2. Şans adlı mobil uygulamasını duyurmuştu.

Decathlon 2. Şans Uygulamasıyla Kullanılmış Ürünler Yeni Sahiplerini Buluyor

Bir de Decathlon’a ikinci bir şans verenler var. Yakın zamanda Ecodesign etiketine sahip ürünlerde tüketicileri yanıltarak Greenwashing yani yeşil aklama yaptığı suçlamasıyla karşı karşıya kalan Decathlon, Hollanda Tüketiciler ve Piyasalar Kurumu (ACM) tarafından yürütülen soruşturmanın durdurulması karşılığında 400 bin Euro tutarında bağış yapma sözü verdi.

Görseller: Decathlon, Twitter, Instagram