Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çalışma Alanını İzole Eden Ofis Çadırı

Çalışma Alanını İzole Eden Ofis Çadırı

Pod Tent, evde ya da açık ofiste çalışma alanını ortamdan izole etmek isteyenler için kullanışlı olabilecek bir tür ofis çadırı.

Çalışma kapsülleri hem de evden çalışanlar hem de açık ofislerde kendini salgından korumak isteyenler için ihtiyaç haline geldi. Örneğin çalışma kapsülüne dönüşen L20 isimli kanepe, pandemi döneminin dikkat çekenlerindendi. Steelcase’in Pod Tent’i de aynı şekilde izole olmayı sağlayan hafif ve pratik bir ürün.

Kapsül çalışma alanı

Ofislerde bir tür mahremiyet yaratmak için genellikle sabit kabinler ya da bölmeler kullanılıyor. Bölmeler bazı çalışanlar için yeterli derecede kişisel alan sağlayamayabilir. Tüm ofislerde kabinlere ayıracak bir bütçe ya da yer de olmayabilir. Ayrıca bazı çalışanlar izole bir şekilde çalışmak yerine dış dünya ile bağlantı halinde çalışmak isteyebilir. O yüzden tüm ofisi standart bir şekilde kabinlerle ya da bölmelerle ayırmak kolay bir karar değil. Pod Tent bu anlamda hafif, pratik ve kolayca taşınabilir bir alternatif sunuyor. Diyelim ki kocaman bir açık ofiste çalışıyorsunuz. Dilediğiniz zaman Pod Tent ile ofisin farklı noktalarında çalışabilirsiniz. Aynı şekilde evde de bu çadırla kolayca çalışma alanınızı taşımanız mümkün. Tek eksiği ses açısından izole olma imkanı sunmaması. 

Pod Tent, çalışma masanızı sandalyenizi, çantanızı ve diğer özel eşyalarınızı sığdırabileceğiniz büyüklükte bir kapsül alan sağlıyor. Alüminyum iskeleti ona esnek ve organik bir şekil veriyor ve montajının da oldukça kolay olduğu belirtilmiş. Aynı zamanda işyerine oldukça farklı bir estetik katıyor, sanki hepiniz bir şekilde çalışırken kamp gezisindeymişsiniz gibi. Bana, çocukluğumda evde kurduğum oyun çadırlarını da anımsattı açıkçası.

İş yerinde Pod Tent kullanırken sosyalleşmek istediğinizde kabuğunuzu geçici olarak kırmak için sandalyenizi çevirmeniz de yeterli. Ofiste zaten bölmeler ya da kabinler varsa, dinlenme alanı ve benzeri başka işlevler için de kullanılabilir. Ürün beyaz, yeşil – beyaz ve turuncu – beyaz olmak üzere 3 farklı renk seçeneğiyle sunulmuş. 

Evden çalışma koşullarını iyileştiren diğer çözümlere buradan göz atabilirsiniz. 

Görsel: Steelcase