Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s ve Cactus Plant Flea Market İş Birliğinin İlk Reklam Filmi

McDonald’s ve Cactus Plant Flea Market İş Birliğinin İlk Reklam Filmi

McDonald's, bir Twitter paylaşımından doğan Cactus Plant Flea Market Box kampanyasının Wieden+Kennedy NewYork imzalı ilk reklam filmini yayınladı.

Geçtiğimiz hafta çocuk menüsü Happy Meal’in yetişkinler için hazırlanmış özel versiyonu olan Cactus Plant Flea Market Box’ı duyuran McDonald’s, sokak giyim markası Cactus Plant Flea Market ile olan iş birliğinin ilk reklam filmini yayınladı. Wieden+Kennedy NewYork imzalı reklam filminde, Cactus Buddy ve arkadaşları sınırlı sayıda satışa sunulan Cactus Plant Flea Market Box menüsüne sahip olabilmek için hızlı bir yolculuğa çıkıyor.

Happy Meal’in ufak porsiyonlarının aksine bir Big Mac veya 10 parça McNugget’ın yanında içecek ve patates kızartmasının bulunduğu Cactus Plant Flea Market Box menüsünde, McDonaldland karakterlerinden Grimace, The Hamburglar, Birdie ve Cactus Buddy oyuncaklarından biri de yer alıyor.

Aslında her şey McDonald’s çocuk menüsü Happy Meal ile ilgili Kasım 2020’de paylaştığı gönderi ile başladı. McDonald’s ABD Pazarlama Başkanı Jennifer Healan tarafından “en başarılı twitimizdi” şeklinde değerlendirilen gönderi, aldığı 2020 adet yorum ve 25 bin beğeni ile markaya bir konuda harekete geçmesi için ilham verdi.

Tüketicilerden gelen olumlu tepkiler üzerine McDonald’s yetişkinlere özel bir Happy Meal menüsü üzerinde çalışmalara başladı.

Aynı anda hem yetişkinlere hem de Z kuşağına ulaşmayı hedefleyen marka, bu doğrultuda sokak giyim markası Cactus Plant Flea Market ile ortaklık kurmayı tercih etti. İki markanın ortaklığı kapsamında Cactus Plant Flea Market Box adıyla bir menü yaratılırken, bir de kapsül koleksiyon hazırlandı.

2015 yılında kurulan Cactus Plant, bugüne kadar Nike’den Marc Jacobs’a kadar birçok marka ve tasarımcı ile iş birlikleri gerçekleştirdi. McDonald’s ile anlaşma sonrasında  Instagram profilindeki tüm paylaşımları silen Cactus Plant Flea Market yalnızca bu iş birliğine dair iki görseli sergilemeye devam ediyor.

Görseller: McDonald’s, Instagram, Twitter