Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s Siparişlerindeki Kararsızlık Anları

McDonald’s Siparişlerindeki Kararsızlık Anları

McDonald’s, Super Bowl’da yayınlanan reklam filminde menüsünün çeşitliliğinden dolayı kararsız kalan müşterilerin sipariş verme anını canlandırıyor.

McDonald’s, Türkiye saati ile bugün sabaha karşı gerçekleşen Super Bowl karşılaşmasında müşterilerinin sipariş anındaki duygularından ilham alan bir reklam filmi yayınlandı. Sipariş vermenin bazı zamanlarda oldukça zor olabileceğini hatırlatan fast food zinciri, zengin menüsündeki çeşitliliğin yanı sıra mobil sipariş ya da arabaya servis gibi farklı hizmetlerini de gösteriyor.

Sipariş anında donup kalmak

“Can I get uhhhhhhh” adlı 30 saniyelik reklam filminin yaratıcıları arasında Wieden+Kennedy New York’un yanı sıra  Alma, OMD, The Narrative Group ve The Specialized Marketing Group yer alıyor. McDonald’s şubelerine gelen, araca sipariş veren ya da uygulama üzerinden eve menü söyleyen müşterilerin yaşadığı kararsızlıktan ve beklentiden ilham alan marka neredeyse tüm müşterilerinin yaşamış olduğu bir duyguya odaklanıyor.

SHERP isimli devasa bir SUV aracının içinden çıkan ve sipariş kararsızlığı yaşayan Kanye West filmin en büyük yıldızı. Kanye West dışında reklam filminde NASCAR sürücüsü Bubba Wallace, Twitch yayıncısı Edwin Castro yer alıyor. McDonald’s’ın ikonik mor karakteri Grimace de Ryan Reynolds seslendirmesiyle sipariş sürecinde kararsız kalanları temsil edenler arasında.

Reklam filmi, 56. Super Bowl’a ev sahipliği yapan Los Angeles’taki SoFi Stadyumu yakınlarında açık hava kampanyalarıyla desteklendi. Bu gösterimlerin yanı sıra maçtan önceki günlerde devasa bir “Can I Get Uhhhhhhh …” yazısı gökyüzüne yazıldı.

“Can I Get Uhhhhhh” yaygın bir ifade olarak kullanılmasının yanı sıra bu ifadenin sosyal medyadaki geçmişi 2009 yılına kadar dayanıyor. İlk defa 2009 yılında bir YouTuber tarafından yüklenen videoda fast food zincirinin arabaya servis hizmetinden faydalanmak için alana yaklaşan müşterinin çalışanla uzun diyalogu yer alıyordu. İfade daha sonra aralarında McDonald’s siparişi temalı işler de bulunan pek çok farklı görsellerle paylaşıldı ve bir meme haline geldi.

Künye

Müşteri: McDonald’s
Ajans: Wieden+Kennedy New York

Görsel: YouTube, Instagram