Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Heinz’dan Tek Gösterimde Dört Farklı Reklam

Heinz’dan Tek Gösterimde Dört Farklı Reklam

Heinz, Super Bowl reklam arası için hazırladığı kampanyada ketçaplarının merkezde olduğu dört farklı hikayeyi 30 saniyelik tek gösterimle paylaşıyor.

Bilindiği üzere Super Bowl sırasında gösterilen reklam filmlerinin ücretleri rekor düzeyde oluyor. Bu sene gerçekleştirilen etkinlikteki 30 saniyelik reklamlarda 5,6 milyon dolar olurken 60 saniyelik reklamların ücreti 10 milyon doları geçti. En son 2016 yılında bir reklam filmi yayınlayan Heinz ise yer almadığı yılların açığını kapatacak bir kampanyaya imza attı. Marka 30 saniyelik bir reklam gösteriminde tam dört reklam filmini sıkıştırdı.

Dört köşede dört hikaye tek odak

Wieden+Kennedy New York tarafından hazırlanan kampanyayı Mozart in the Jungle dizisinin yaratıcıları arasında olan ve Wes Anderson ile yürüttüğü işlerle tanınan Roman Coppola yönetti. Bölünmüş formata sahip Find The Goodness kampanyası izleyiciyi dört farklı hikayenin içine sürüklüyor.

Ekranın dört farklı köşesinde ilerleyen reklam filmlerinin hepsi farklı sahnelerden oluşsa da benzer ögeler içeriyor. Sol üst köşesinde yer alan filmde ürpertici bir palyaçonun olduğu restorana giren üç kişi bulunuyor. Sağ üstte yer alan filmde kız arkadaşının ailesinin fütüristik evine misafir olan bir çift yer alıyor. Sol alttaki reklamda perili bir eve taşınıyor gibi gözüken bir aile bulunuyor. Son olarak sağ alt köşede bir uzaylı restoranına giren arkadaş grubu görünüyor.

Dört hikayenin de kendi içinde bir gerilimi bulunurken tedirgin olan karakterler masaya ulaştıklarında Heinz ketçaplarını görüyor ve üstlerindeki gerginliği savuşturup rahatlığa kavuşuyor. Yönetmen Coppola bölünmüş ekran formatına sahip kampanya için yaptığı açıklamada insanların dört farklı köşedeki akışı takip edebilmeleri amacıyla form konusunda yaratıcı olmaya çalıştıklarını vurguluyor.

Yaratıcı ekip Heinz şişeleri ortaya çıkana kadar rahatsızlık duygusunu yükselterek gergin bir ortam oluşturuyor. Şişeler ortaya çıktığında ise keyifler yerine geliyor. bu neşeli sahnelere The Four Tops dörtlüsünün Reach Out (I’ll Be There) şarkısının düzenlenmiş hali eşlik ediyor.

Hikayelerde ketçap dışında Heinz ürünleri de bulunuyor

Kampanyanın merkezinde Heinz markasının ketçapları yer alıyor. Ancak Heinz marka lideri Dalia Adler filmlerde diğer Heinz ürünlerinin de yer aldığını söylüyor. Ayrıca markanın tarihsel sloganını taşıyan bir gönderme bulunuyor. Markanın tarihsel “57 Varieties of Pickles” sloganında yer alan 57 sayısını ve ayrıntıda gizli olan diğer Heinz ürünlerini yakalamak için hazırlanan dört farklı reklamın ayrı ayrı gösterimini aşağıdan izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri: Heinz
Ajans: Wieden+Kennedy New York
Yaratıcı Yönetmen: Laddie Peterson
Yönetmen: Roman Coppola
Müzik: Reach Out I’ll Be There / The Four Tops

Görsel: YouTube