Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reddit’ten 5 Saniyelik Super Bowl Reklamı

Reddit’ten 5 Saniyelik Super Bowl Reklamı

Reddit, 5 saniyelik Super Bowl reklamı ile geçtiğimiz haftalarda yaşanılan GameStop olayına atıfta bulunuyor.

ABD’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan NFL’de şampiyonluk mücadelesinin kazananını Tampa Bay Buccaneers oldu. 55’inci Super Bowl etkinliği COVID-19 kısıtlamaları altında geride kalırken önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da değişmeyen bir şey vardı. Super Bowl reklamları her yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek ücretiyle dikkat çekti. Şampiyonluk maçında reklam yayımlatmak isteyen markalar 30 saniye için 5,5 milyon dolar ödedi.

Birlik mesajı

Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak kendi klasmanındaki dev şirketlere kıyasla daha mütevazı bir oluşum olan Reddit de Super Bowl reklamlarında yerini aldı. Ancak tabii kendi bütçesini sarsmaması adına sadece 5 saniyelik bir reklam alanı satın aldı.

Reklam filmi, Reddit’in kendi internet sitesindeki tipik bir gönderi gibi görünen metni içerirken ABD borsasını yerle bir eden GameStop hisseleri olayındaki beklenmedik durumu hatırlatıyor.

Reddit bütçesinin tamamını Super Bowl reklamına ayırdı

5 saniyelik reklam filminde GameStop hareketine göndermede bulunan Reddit, insanların bir araya gelince büyük işler başarabileceğini vurguluyor. Şirket uzun bir yazının yer aldığı reklam filminde geçtiğimiz haftalarda toplulukları hakkında bir şey daha öğrendiğini söylüyor. İnsanların ortak bir fikir etrafında bir araya geldiklerinde istediği her şeyi başarabileceğini gördüklerini ifade ediyor.

Reddit tam zamanlı bir reklam filmi satın alamadıklarını ancak tüm pazarlama bütçeleriyle bu beş saniyelik reklam filmini aldıklarını iletiyor. Ve belki de bir gün bu olayın finans kitaplarında eğilimler üzerine bir bölüm eklenmesine sebep olacağını söylüyor. 5 saniyelik reklam izleyiciler tarafından olumlu geri dönüşler aldı.

Görsel: Twitter