Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Coinbase’in Zevkten Dört Köşe Eden Super Bowl Reklamı

Coinbase’in Zevkten Dört Köşe Eden Super Bowl Reklamı

Rekli QR kodun ekranda döndüğü Coinbase’in Super Bowl reklamı sosyal medyada yankı uyandırırken şirketin uygulamasının ve sitesinin bir süre çökmesine neden olacak kadar popüler oldu.

Türkiye saati ile sabaha karşı sona eren NFL şampiyonluk mücadelesinde Los Angeles Rams, Cincinnati Bengals’ı yenerek şampiyon oldu. ABD’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan etkinlikte müsabakanın kendisi kadar Pepsi’nin devre arası şovu ve ücretleriyle dudak uçuklatan reklam filmleri de merak ediliyor.

Oyunun ikinci çeyreğinde yayınlanan 60 saniyelik reklam filmi de sosyal medyada da en çok konuşulan kampanyalar arasındaydı. Super Bowl etkinliği için planlarını açıklamayan kripto para birimi platformu Coinbase’in sürpriz sayılabilecek kampanyası izleyicileri aynı zamanda bilindik bir meme’e ve eski zamanlara götürüyor. Hareketli DVD logosundan ilham alan Coinbase reklamındaki QR kod, renk değiştirip hareket ederken tam köşeye çarptığı anda markanın adı ve sitesi ekranda beliriyor.

Coinbase’in 15 dolarlık promosyonunu da içeren QR kodlu reklamı ilgi çekti

“Less talk, more Bitcoin” başlıklı kampanya Accenture Interactive tarafından hazırlandı. Reklamda herhangi bir diyalog yer almazken Com Truise’un Money isimli parçası QR kodun ekrandaki hareketlerine eşlik etti.

Ekranda dönen QR kodunu okutan kullanıcılar platformun sitesine yönlendirildi. Coinbase hesabına kaydolanlar 15 dolarlık Bitcoin kazanmalarının yanı sıra şirket çekilişle üç kişiye 1 milyon dolarlık ödülü kazanma vaadi de sundu. Müşterilerin 15 dolarlık promosyonu almak ve çekilişe katılmak için 15 Şubat’a kadar süreleri bulunuyordu ancak reklam filminin yayınlanmasıyla birlikte yoğun trafik nedeniyle siteye de bir süre ulaşılamadı.

Sosyal medyada popüler olan reklam dikkat çekici ve akılda kalıcı

Sosyal medya kullanıcıları tarafından oldukça akılda kalıcı bir iş olduğu vurgulanan reklam üretim açısından diğer Super Bowl reklamlarına kıyasla daha düşük maliyetliydi ancak maç esnasında yayınlanan reklam filmlerinin bedeli dudak uçuklatıyor. The Wall Street Journal’ın aktardığına göre NBC’de yayınlanan 56. Super Bowl karşılaşmasındaki 30 saniyelik reklam filmlerinin yayınlanma maliyeti bu yıl 7 milyon dolara kadar çıktı. Super Bowl reklamlarının eğlendirmek ve aynı zamanda ilgi çekmek olduğu düşünüldüğünde Coinbase’in pazarlama ekibinin bu kampanyadan memnun olduğu söylenebilir.

DVD logosunun yer aldığı ikonik ekran koruyucu videosu daha önce sevinç kutlamalarının olduğu birçok sahneye uyarlanmıştı. The Office’in ABD versiyonun dördüncü sezonunun beşinci bölümünde de bir sahnenin konusu olan DVD oynatıcı logosu, zaman içinde bir meme’e dönüştü ve pek çok farklı sahneye uyarlandı.

Görsel: Twitter