Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Meme Muayenesini Hatırlatan Çıkartmalar

Meme Muayenesini Hatırlatan Çıkartmalar

Superdrug, meme kanseri teşhisinde düzenli kontrolün önemini vurgulamak için her broşürde 12 çift çıkartmanın yer aldığı Itty Titty kampanyasını başlattı.

Meme kanseri yaşamın herhangi bir döneminde her sekiz kadından birinde görülebiliyor. Bu kanser türünün sadece yüzde 7’si 40 yaşından önce teşhis edilmesine rağmen 15 ile 39 yaş arasındaki kadınlarda ortaya çıkan tüm kanserlerin yüzde 40’ını meme kanseri oluşturuyor. 50 yaşın altındaki kadınlarda meme kanseri kaynaklı ölümlerin oranı 2007 yılından bu yana aynı civarda seyrederken 50 yaş üstü kadınlarda bu oran yıllar geçtikçe azalıyor.

2013 yılından 2018 yılına kadar 50 yaş üstü kadınlarda her yıl yüzde 1 oranında azalma sağlanırken bu düşüşün en büyük etkisi kadınların evde düzenli olarak memelerini kontrol etmesi ya da tarama yoluyla erken aşamada tespitin yapılması. Ne yazık ki daha düşük yaş gruplarında bu durum geçerli değil. 18-35 yaş arası kadınların yaklaşık üçte ikisi düzenli olarak kontrole gitmiyor.

Superdrug, düzenli olarak kontrol etme alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor

Birleşik Krallık’ın güzellik ve sağlık alanındaki en büyük ikinci perakendecisi olan Superdrug, Itty Titty başlıklı kampanyasıyla kişinin kendini düzenli aralıklarla elle muayene etmesini hatırlatacak bir çözüm getiriyor. Dünya Kanser Günü kapsamında meme kanserinde düzenli aralıkla yapılan kontrollerin erken tanı ve tedavi için büyük fark yaratacağını hatırlatan marka, rastlanabilecek anormallikleri bu düzenli kontrollerle fark etmenin daha rahat olacağını hatırlatıyor.

Grey London tarafında hazırlanan Itty Titty  kampanasıyla ücretsiz sunulan çıkartmalar, Superdrug mağazalarında müşterilere veriliyor.  Her broşürde 12 çift çıkartma yer alıyor. Yapışkanlar, her ay düzenli olarak kontrol için görsel bir hatırlatıcı rolü üstleniyor.

Meme kanseri konusunda farkındalık yaratmayı ve bu konu hakkında daha fazla insanın konuşmasını sağlamayı amaçlayan Itty Titty kampanyası, bu alanda gerçekleştirilmiş yaratıcı işlerden sadece biri. Özellikle meme imgesinin sosyal medyada sansüre takılmasından ortaya çıkan yaratıcı birçok işe daha önceden de yer vermiştik.

Künye

Müşteri:  Superdrug
Ajans
: Grey London
CCO: Laura Jordan Bambach
ECD: Celeste Dalairac
CSO: Raquel Chicourel
Yaratıcı Yönetmen: Terry O’Neill, Angela Harding
Yaratıcılar: Flora German, Shivani Patel
Yaratıcı Strateji: Fiona Keyte, Margarita Kostopoulou
Kıdemli ajans Yapımcısı: Lotte De Vroe and Daniel Wincenty
Tasarım Müdürü: Sunir Patel
Tasarımcı: Stuart Leung

Görsel: adsoftheworld