Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İkonik Setlerin Minyatür Versiyonları

İkonik Setlerin Minyatür Versiyonları

Bridget McCarty, TV ve sinema tarihinden kült yapımların setlerini minyatür model olarak yeniden üretiyor.

Minyatür model yapan sanatçı ve tasarımcılar, son yıllarda beklentileri aşacak düzeyde iyi işler çıkarıyor. Biz de sık sık bu işlere yer veriyoruz. Her minyatür sanatçısının işine kendine özgü bir şeyler katması da önemli. Bu hem biçimsel bir yaklaşımla hem de seçilen temayla elde edilebilecek bir farklılık. Bridget McCarty de özellikle TV ve sinema dünyasının kült yapımlarının setlerini ele alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış.

Bridget McCarty için minyatür yapmak büyülü bir dünyaya seyahat etmek gibi

Modeller o kadar gerçekçi ki Instagram akışınızda gördüğünüz ilk birkaç saniye gerçek oldukları hissine kapılabilirsiniz. Detaylı incelediğinizde gerçeği anlıyorsunuz. Bridget McCarty Jerry Seinfeld’in mutfağından, Monica ve Rachel’ın oturma odasına pek çok popüler setin minyatür versiyonlarını yapmış. Espri anlayışı güçlü olan sanatçının paylaşımları da çok eğlenceli.

Bridget McCarty, her iyi model sanatçısının yaptığı gibi ayrıntılar üzerinde titizlikle çalışmış. Renklerin birebir aynı olmasına özen göstermiş. Örneğin Friends dizisindeki daire için, kapı deliğinin etrafındaki altın çerçeveyi bile eklemiş.

“22 yaşımdan beri minyatür sanatçısıyım ve o zamandan beri bu benim tam zamanlı işim. Her zaman büyülü bir dünyaya gitmek istedim ve bunu yaratma şeklim buydu.” diyor sanatçı. Bir parça için saatlerce zaman ayırması şaşırtıcı değil. Bir seti tamamlamak ise haftalar sürebiliyor. Tamamlandıktan sonra, McCarty minyatür setlerin detaylarını gösteren çok hoş videolar çekiyor. Seinfeld’in dairesinin bir videosunda, bir torba cipsin – cips olarak biber tohumları kullanmış, ne kadar akıllıca değil mi? – torbadan minicik kaseye döküldüğünü gösteriyor.

Görsel: Instagram