Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çalışan Minyatür Aletler

Çalışan Minyatür Aletler

Enos Camare, gerçekten çalışan el aletleri ve makine modelleri yaparak minyatür model dünyasına farklı bir soluk getiriyor.

Minyatür modeller özellikle internet dünyasında en çok ilgi gören işlerden. Mimari modellerden sokak sanatı işlerine, tarihi mekanlardan ve eşyalardan serigrafi preslerine pek çok alanda minyatür modellemeler yapıldığına şahit olduk. Hatta minyatür yemek tarifi videoları da bir dönemin en çok ilgi gören akımlarından biriydi. Enos Camare ise prize takıldığında gerçekten çalışan (en azından hareket eden) modeller yaparak bu eğilime farklı bir şeyler katıyor.

Enos Camare, elektrikli aletlerin ve makinelerin minyatür versiyonlarını üretiyor

Enos Camare, çoğunlukla el aletleri ve çeşitli makineler üzerine yoğunlaşmış. Bir matkap, çamaşır makinesi, daire testere ya da asansör onun konusu olabiliyor. Videolarda da gördüğünüz gibi, Camare usulca aletlerin fişini minyatür prizlere takıyor ve çalıştırıyor. Elbette çamaşır makinesinin gerçekten çamaşır yıkadığı yok ya da matkapın duvarı delmesini bekleyemeyiz. Ancak yine de olabildiğince gerçekçi bir şekilde dönüyorlar.

Camare bu mini minnacık makinelerin ve aletlerin parçalarını 3B baskıyla üretmiş. Makita marka kablosuz matkap ve daire testere 1:12 ölçeğinde. Hatta yaptığı pek çok modelin de ölçeği çoğunlukla bu. Camare ayrıca bir Coca-Cola otomatı da yapmış. Otomata 10 sent atıp kolu indirirseniz, bir şişe minicik soğuk kola veriyor.

Camare’nin çalışmalarına, Etsy mağazasından da göz atabilirsiniz.

Görsel: YouTube