Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Big Mac’ten Önceki Son Yudum

Big Mac’ten Önceki Son Yudum

McDonald's, İsveç’teki kampanyasıyla eğlence dönüşü son durağın McDonald's şubeleri olabileceğini hatırlatıyor.

Belçika’da gerçekleştirilen kampanyasıyla pandeminin ardından yeniden sosyalleşmeyi ve restoranlarda bir araya gelmeyi 3 metrelik upuzun tepsisiyle kutlayan McDonald’s, yaratıcı açık hava kampanyasıyla eve varmadan önce son durağın McDonald’s şubeleri olabileceğini hatırlatıyor. İsveç’te gerçekleştirilen son açık hava kampanyasında ülkedeki gece hayatı kültürü kampanyanın merkezinde yer alırken dans pistlerinden inip geceyi sonlandıran herkes McDonald’s restoranlarına davet ediliyor.

Eve varmadan önceki son durak

McDonald’s İsveç, Nord DDB tarafından yaratılan “The first order after the last order” başlıklı kampanyasıyla eğlence mekanları ve barlar kapandıktan sonra ev yolunu tutanları restoranlarına çekmeyi hedefliyor. Ülke genelinde özellikle eğlence mekanlarının yoğunluklu olduğu bölgelerde görülebilecek açık hava reklamlarında bardakların dibinde gözüken çıtır patatesleriyle birlikte Big Mac menüsü yer alıyor. Eğlence hangi içecekle sonlanırsa sonlansın midesi kazınan herkesin aklına kurt düşürecek bu yaratıcı fikir, gece geç saate kadar açık olan McDonald’s şubelerini son durak olarak konumlandırıyor.

McDonald’s menülerinin boş bardakların altından nasıl gözüktüğünü gösteren yaratıcı sunumlarda fotoğrafçı ve yönetmen Alexander Crispin tarafından çekilmiş kareler yer alıyor.

McDonald’s İsveç pazarlama direktörü Staffan Ekstam, gece dışarda arkadaşlarıyla parti yapıp eğlendikten sonra kazınmış mideleriyle eve dönen kişileri hedeflediklerini söylüyor. Eve dönüş yolunda bir Big Mac menüsü alma fikrinin makul ve anlaşılabilir bir fikir olduğunu ifade ediyor. Son yudumundan sonra bardaklarının dibinde Big Mac’i hayal edenler eğlenceden yemeğe tatlı bir geçiş yapıyor.

Nord DDB tarafından McDonald’s için hazırlanan yakın dönemdeki bir başka açık hava kampanyasında yol şeritleri markanın parlak sarı patates kızartmalarına benzetilerek sürüş sırasında gözünüzü yoldan ayırmayın ve yemek yemeyin uyarısı yapılıyordu.

Künye

Müşteri: McDonald’s İsveç
Ajans: NORD DDB
Sanat Yönetmeni: Joel Ekstrand, Anton Bolin
Fotoğraf: Alexander Crispin

Görsel: Instagram, Ad Age